GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
16 Ağustos 2024 Cuma

Göztepe, Fener’e karşı ne yapar?

Son Antalyaspor maçında görüldü ki bu takıma iyi bir atan ve tutan lazım.

Transferler istenilen düzeyde ilerlemiyor. Sezonun ikinci haftası ve atandan da tutandan da haber yok.

Adana Demirspor, 15 yaşındaki Deniz Eren Dönmezer’i zor bir sınav olan Fenerbahçe maçına kaleye geçirdi. Güzel de performans yaptı. Şimdiden transfer gözdesi oldu.

Peki Göztepe “tutan”ı niye bir türlü içinden çıkaramıyor?

Kalecimiz alt yapıdan gelen Arda… Ancak taraftarın gözünde Arda değil Lis var.

Son 10 yılı hatırlayalım. Göktuğ Bakırbaş… Ümit Milli’ye kadar yükseldi, bir yıl Beto ile aynı soyunma odasını paylaştı. Tutunamadı, şu an Erzurumspor’da.

Eren Bilen, kulüpsüz. Doğancan Ereşmeli BAL’da İzmirspor’da oynuyor.

Oyuncu potansiyelleri mi doğru okunmuyor? Yanlış oyuncular mı seçiliyor ya da altyapı hocalarında mı bir sorun var? Bakılması gerekiyor.

Forvet konusuna girmeyeceğim, çünkü Türkiye'de altyapılardan golcü çıkarma noktasında bir sorunu var. Cenk Tosun dışında dişli forvetimiz yok. O da aslen gurbetçi zaten...

Bunu bir kenara not etmek gerekiyor.

Konumuza gelelim.

Antalya maçında geçtiğimiz yılki oyun disiplininden kopmamış bir Göztepe vardı. Yeni gelenlerden Nazım Sangare dışında pek sırıtan olmadı. Yeni transferlerin takıma adaptasyonu ile Göztepe, ilerleyen haftalarda gerçek kimliğine kavuşacaktır.

Ancak takımı ateşleyecek, maç kazandıracak, fark yaratacak oyuncu eksikliği ortada...

“Göztepe bu… Her şeyi yaşayacaksın” evreni ise eski yıllara göre heyecansız. Her şeye rağmen yine takıma sahip çıkılacak.

Fenerbahçe maçında ise Göztepe’nin gerçek kapasitesini görmüş olacağız. Çok iyi bir kadroya sahip olan ve Şampiyonlar Ligi’nden yaralı gelen Fenerbahçe’yi durdurmak kolay olmayacak.

Oyuncuların kapasitesi ortada… Bu kadroyla lig zor biter. Türkiye ne yazık ki bir futbol ülkesi değil. Elinde ucuz oyuncu olan menajerlerin parayı vurduğu, şaibeli maçların olduğu bir ülke… Tanzanya’dan, Japonya'dan şuradan-buradan 5-6 oyuncu getirirsin 1’i tutar. O para da menajere gider. Gerisi çöp… Göztepe’den gelen giden oyuncu sayısına bakıldığında Harmandalı Çöplüğü’nü görmüş oluyorsunuz.

Göztepe için maçın kilit ismi Stoilov Hoca. Stoilov’un oyuncu grubunu maça nasıl hazırlayacağı, hangi taktikle maça çıkacağı büyük önem arz ediyor.

Başlıktaki sorunun yanıtı ise şu; Takım kapalı kutu… Beraberlik iyi bir sonuç…