GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dr. Hakan TARTAN
YAZARLAR
17 Temmuz 2024 Çarşamba

Hem soru–yorum... Hem yazı–yorum...

Öyle yoğun bir hafta geçti ki; beklentiler, hüzünler ve acılar, kararlar, tepkiler, umut ve heyecanlar...

Tek tek yazmaya kalksam; size her gün meşguliyet!

Üzülürüm!

O zaman kısa kısa değinmeler:

* MAAŞ ARTIŞLARI - Dağ fare doğurdu. Ancak geçmiş altı ayda kaybedilen verildi. Ya geçen yılların kayıpları? Ya yüzde 100’ken TÜİK’e göre yüzde 60’larda demirleyen enflasyon. Dar gelirli kesimlerin ekonomik kaybı... Eski bir Çalışma Bakanı olarak söylüyorum; en düşük emekli maaşı 15 bin TL, asgari ücret de 22 bin 500 liraya çıkarılmalıydı. İnsanlar zorlanıyor.

* TRUMP’A SUİKAST: Rahmetli Özal suikastinin benzeri. ABD Başkan adayının kurtulması büyük şans... Evet; belki de “Tanrı’nın takdiri”... Peki, güvenlik zafiyetine ne diyeceksiniz? Kardeşler orası ABD; süper güç; bu zafiyet kabul edilemez. Bence Trump bu olaydan sonra farkı açar.

* ORMAN YANGINLARI: Hep söylüyorum; yüzde 90 nedeni “insan”... Ormanları insanlar yakıyor. Sigara izmariti, anız yakma, kaynak - hızar işleri; yani elektrik sıçraması. Bir de kasıt! Bu cezalarla daha çok ağlarız! Orman yakan geleceğimizi öldürüyor; görün lütfen!

* SOKAK HAYVANLARI: Yasa gitti - geldi; ciddi bir değişim yok. Belediyelere bazı yaptırımlar geldi; onların hali de ortada. Yasa doğru- dürüst hazırlanmalı, onun için de geri çekilmeli... Can dostlara uyutma adı ile katliama HAYIR!

* EL ÖPME: MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Ankara’da Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyarette el öpme görüntüleri hayli gürültü kopardı. Sayın Bahçeli’nin orayı ziyareti değerli. Türk geleneğinde büyüğe saygı vardır; Başkan ya da oradakiler saygılarını bu şekilde gösterebilir. Ben bir olumsuzluk görmedim.

* YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCI: 1500 lira denince “olmaz” demiştim. Makulü 300 - 400 liraydı. 500 lira oldu.