GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Metin ÖNEY
YAZARLAR
6 Ocak 2023 Cuma

Dolanan kurt, aç kalmaz…

Başlıktaki cümle, merhum iş insanı ünlü Vehbi Koç’a ait.

İstanbul’da holdinginde çalışan bir elemanını, İzmir’e bölge müdürü olarak atar… Eleman İzmir’e gitmeden önce son talimatlarını almak üzere Vehbi Koç”u ziyaret eder.

İşte Koç bu ziyaret esnasında Bölge Müdürüne çeşitli talimatlarda bulunduktan sonra, “Dolanan kurt aç kalmaz. Odanda oturma, dolaş, herkesi ziyaret et” der..

TBMM nin eski Başkanı, değerli siyaset insanı Hüsamettin Cindoruk’un başkanlığında kurulu bulunan Milli Merkez, ki ben de bir zamanlar o kurulun yönetim kurulu üyesiydim, bir kaç gün önce bir basın toplantısı ile bazı hususları kamuoyuyla paylaştı.

Paylaşılan konular önemli olduğu için ve yazının başlığına da uygun düşmesi sebebiyle bende okurlarla paylaşmakta fayda gördüm.

“Milli Merkez Yürütme kurulumuz 29 aralık tarihli olağan toplantısında, 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin tarihi yaklaştıkça, siyasetteki gelişmelerin hızı ve üsluplardaki sertliğin giderek artmakta olduğuna dikkat çekerek aşağıdaki görüş ve önerilerini kamuoyumuzla paylaşır…

1. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu”nun kararı ile gündemde olmayan baş örtüsü konusunda bir kanun teklifi yapılması, AKP, MHP, BBP mensubu 336 milletvekilinin imzası ile bir “anayasa değişikliği” teklifi yapmasının zeminini oluşturmuştur. Bu yanlıştan dönülmesi için 244 milletvekiline sahip bütün muhalefet partilerini, iktidarın anayasanın laiklik ilkesinin çiğnenmesine yol açacak anayasa değişikliği senaryosunda figüran olmamak için kanun teklifinin görüşüleceği komisyonlarda ve Genel Kurulda yapılacak toplantılarına katılmamaya çağırıyoruz.

2. Millet İttifakı bünyesinde temsil edilen partileri, anayasaya aykrılığını tespit edecekleri Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini iptal etmek için kanun teklifi vermeye çağırıyoruz.

3. Millet İttifakı partilerini ayrı ayrı yapmakta oldukları salon toplantılarından çıkarak ortak mitingler yapmaya çağırıyoruz.

4. Zafer, Doğru, Adalet ve Memleket partilerinin kurmakta oldukları dörtlü ittifakı Atatürk ve devrimlerine ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkan diğer parti ve demokratik kitle örgütlerini de kapsayacak şekilde genişletmeye çağırıyoruz.

5. Millet ittifakını kuruluşunu tamamlayacak dörtlü ittifakı da kapsayacak şekilde bir Türkiye İttifakı oluşturmaya çağırıyoruz.

6. Son günlerde İBB Başkanı için hukukun siyasallaştırılmak istenerek yapılan operasyonlara karşı bütün demokratik güçleri hukuk ve meşruiyet içinde dayanışmaya davet ediyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Hüsamettin Cindoruk.

19.Dönem TBMM Başkanı

Milli Merkez Başkanı

Milli Merkez Yönetim ve Yürütme Kurulu adına”