GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Haziran 2017 Perşembe 13:39

Yüzlerce askerin zehirlenme nedeni belli oldu!

Sağlık Bakanlığınca, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle ilgili ön incelemenin tamamlandı.

Klinik bulgular, hastalardan alınan örnekler ve epidemiyolojik analiz sonuçlarına göre olayın bir besin zehirlenmesi olduğunun tespit edildiği bildirildi.

BAŞSAVCIDAN ÖN RAPOR AÇIKLAMASI
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda askerlerin zehirlenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Gıda zehirlenmesi ön raporuna' ilişkin telefonda değerlendirme yapan Başsavcısı Şimşek, "Tahlilleri biz istemiştik. Açıklanan rapor bir ön rapordur. Ayrıntısı çıktıktan sonra bize gelecek. Biz zaten, bugüne kadar gıda zehirlenmesi üzerine soruşturmamızı sürdürüyorduk. Rapor geldiğinde, dosyasına koyup, mahkemeye sunacağız" dedi.

8 KİŞİNİN TUTUKLANMASI İSTENDİ

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki askerlerin zehirlenmeleriyle ilgili başlatılan soruştarma kapsamında gözaltına alınıp, bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6 subay ve astsubayın ardından, yemek şirketi çalışanı 9 kişi de serbest bırakıldı.

Rota Yemekçilik Şirketi Satın Alma Müdürü M.A.'nın aralarında bulunduğu çalışanlardan 8 kişi ise tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. (DHA, AA)