GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Haziran 2017 Perşembe 12:34

Ünlü deprem uzmanı İzmir'deki son depremler için konuştu: Kuzeye dikkat!

İzmir'de Karaburun açıklarında bu sabah 5.0, Manisa merkezli 4.1 şiddetindeki sarsıntıların ardından Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, önemli açıklamalarda bulundu.

EGEDESONSÖZ- İzmir, bugün iki büyük deprem ile sarsıldı. Artçı depremler ise devam ediyor.

- İZMİR BUGÜN İKİ DEPREMLE SALLANDI

Ünlü deprem profesörü Ahmet Övgün Ercan, son yaşanan depremlerin aradından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada şunları söyledi:

"6,3’lük Midilli – Karburun depreminden sonra geçen Cumartesi 5,3’lük bir artçı deprem olmuştu. Bugün sabah 05.48’de 15 km odak derinliğinde olan arttçı deprem ise M5,0 büyüklüğünde, yine korku saçtı. Deprem 6 saniye sürdü. İzmir ile Adalarda Menemen’de çok duyuldu.

10.56’da ise bu kez Manisa içinde 10-11 km derinde 4,1 büyüklüğünde bir küçük deprem oldu. Önceden olan Manisa depreminin de henüz gerginliği tam sönmemişti. Manisa depremi onun artçısı olabilir.

Ne var ki, Midilli kırığını güney-doğuya uzanımı Yeni Foça, Aliağa üzerinden Yamanlar dağı kuzeyinden Manisa’ya, Gediz Çukuruna doğrudur. Bu durum, gelecekte bu aralığın gerilme durumunun önem kazanacağını göstermektedir.

Genel izlenimim odur ki, Midilli depremi son kükreyişleri yapmaktadır. Artçı depremler küçülerek sürecektir. Bu koşullarda daha büyük bir depremin olması benim için şaşırtıcı olur. Bu olasılık yüzde 20’nin altındadır.
Egeliler! Bayramınızı gönenç içinde geçirin, dostlarınızla kucaklaşın, bol bol gülün, depremi unutun. 
Kormayın! Bakın ben de İzmir’deyim, ata ocağımızda"