GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Aralık 2016 Perşembe 12:13

Yüzen doğalgaz santralinin planları askıya çıktı

Bir hafta sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını yapacağı Kolin Grubu’nun Aliağa’daki yüzen doğalgaz tesisi için süreç hızlandırıldı. Gemi test aşamasının başladığı proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planlarını askıya çıkardı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Kolin Grubu'nun kurduğu, Kalyon Grubu'nun da eylül ayında yüzde 50 ortak olduğu Etki Liman İşletmeleri Doğal Gaz İthalat ve Ticaret AŞ'nin LNG gazlaştırma projesinde sona gelindi.

23 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açılışını yapacağı Türkiye’nin ilk LNG tesisi için proje onayı ve acele kamulaştırma kararı ile başlayan süreç hızlandırıldı.

İMAR PLANLARI ASKIDA
Hazırlıklar kapsamında önceki gün Norveç bayraklı 2009 yapımı, 283 metre uzunluğunda, 43 metre genişliğindeki yüzen LNG gemisi Aliağa’daki Etki Limanı’na demir atarken deneme çalışmaları başlatıldı.

Açılışa bir hafta kala ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgenin imar planlarını askıya çıkardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  LNG Limanı ve Geri Sahası Soğutma Suyu Alma-Verme Hattı ve Dolfen Alanı’nın 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları Re’sen onaylandı. Planlar İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 1 ay boyunca askıda kalacak.