GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
15 Aralık 2016 Perşembe 11:03

‘TL kampanyası’ kuyumcuların yüzünü güldürdü!

Piyasalarda döviz kurlarının tavan yapması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrısıyla başlayan kampanya İzmirli kuyumculara yıl sonu morali oldu.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Türkiye’nin sıcak geçirdiği iç ve dış gündem nedeniyle tavan yapan döviz kurları kuyumcu esnafına yaradı.

Dolar’ın 3.60 TL’ye dayanması sonrasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasilerin ve iş dünyasının vatandaşa yaptığı ‘TL’  çağrısı yaptı.

DOLAR YENİDEN YÜKSELİŞTE
Yapılan çağrı sonrası döviz yatırımı yapanlar ellerindeki paraları TL’ye çevirmek için döviz bürolarına akın ederken geçtiğimiz hafta 3. 55 TL olan Dolar kuru bozdurmaların etkisiyle 3.40 TL’ye kadar gerilemişti. Yeni haftada bozdurma rüzgarının ardından Dolar yeniden 3.53 TL’ye yükseldi.

YILSONU MORALİ
Piyasalardaki hareketlenme devam ederken vatandaş, yaz aylarında tavan yaptıktan sonra düşüşe geçen altına yöneldi.

Kuyumcular Çarşısı’ndaki tabloyu değerlendiren sektör temsilcisi ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Edip Çavuşoğlu, vatandaşın altına yönelmesinin 2016’yı kötü geçiren esnafın yüzünü güldürdüğünü söyledi. 

Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın ‘Dolar bozdurun’ çağrısı üzerine vatandaş TL’ye çevirdiği yatırımlarını altınla değerlendirmeye başladı.  Çağrı üzerine bütün sezon işleri durgun geçiren kuyumcu esnafının işlerinde hareketlenme başladı” diye konuştu. 

EN DOĞRU OLAN ALTIN
Çavuşoğlu, “TL çağrısı sonunda İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Dolar bozdurmanın ardından altına yüksek bir talep oldu.  Biz de vatandaşın zarar etmemesi için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin mevcut durumunda en doğru olan herkesin dövizini bozdurup altına yönelmesidir” şeklinde konuştu.