GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mart 2016 Çarşamba 10:14

Yüksel, Kocaoğlu’nun ‘2019 sözleri’ne ne tepki verdi?

Kocaoğlu’nun 2019 adaylığı için “Zirvedeyken bırakmak gerek” sözlerini değerlendiren İl Başkanı Yüksel, “Sayın Başkanın adaylık durumu son 6 ay kala belli oluyor. Bizim dinimizde ‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış’ sözü var. Onun çalışma sistemi de budur” dedi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2019 yerel seçimine üç yıl kala adaylıkla ilgili açıklama yaptı.

Ege Genç İş Adamları Derneği, 73’üncü Ege Toplantısı’nda konuşan Başkan Kocaoğlu, “Zirvedeyken bırakmak gerek” ifadelerini kullandı.

- KOCAOĞLU'NDAN NET CEVAP: 2019 ADAY OLACAK MI?... 

Kocaoğlu’nun, ayrıca, “71 yaşından sonra layıkıyla ‘5 sene daha yapacağım’ demek bana gerçekçi gelmiyor. Kendini, dünyayı benden daha iyi tanıyan pırıl pırıl arkadaşlar var. Görevi onlara teslim etmek gerektiğine inanıyorum” sözleri partiyi hareketlendirdi.

Kocaoğlu’nun yeniden aday olup olmayacağı ile ilgili değerlendirmelerin yanında birçok ilçe belediye başkanının ismi de Büyükşehir koltuğu için dillendirilmeye başlandı.

Kocaoğlu’nun siyasi atmosferi değiştiren açıklamalarına ilk yorum CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’den geldi.



Egedesonsöz’e konuşan Yüksel, “Sayın genel başkanımızın İzmir ziyaretinde söylediği bir konu var. O da 2014 yerel seçiminde kaybettiğimiz ilçelerde adayların erken belirlenmesi konusudur. Toplantıda, ‘Adayları şimdiden belirleyelim, çalışsınlar’ dedi. Bu çok doğru bir mantık ve yaklaşımdır. Belediye başkanlarının bizim partimizden olmadığı yerlerde ise adayların kimler olacağını son ana kadar bekleyeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bu konuda ve adaylık mevzusunda kararını herkesin bildiği gibi son altı ay kala açıklıyor. Bizim dinimizde ‘Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış’ sözü var. Onun çalışma sistemi de budur. Başkan o inanç ve kararlıkla hareket ediyor” diye konuştu.

AZİZ BAŞKANDAN MEMNUNUZ
Başkan Kocaoğlu’nun seçime üç yıl kala yaptığı değerlendirmelerin partide iç sorunlara ve çatışmalara neden olup olmayacağı konusunda da değerlendirme yapan Yüksel, “Başkanın çalışma prensibi ve otoritesi onun tekrar aday olup olmayacağına bağlı değildir. Bu açıklamaları kesinlikle bir sorun yaratmaz. Bizde bir sıkıntı olmaz. Biz, parti olarak Aziz başkandan memnunuz. Ayrıca bir sorunumuz da yok. Aziz başkan kendisi olmasa bile bir başka, yeni arkadaşımız aday olursa da onu kazandırmak için hem belediye çalışmalarını sürdürür, hem de yeni adaya destek verir” dedi.

13 MİLLETVEKİLİNDEN DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR
Başkan Kocaoğlu’nun Türkiye’deki belediye başkanlarına kıyasla en çok çalışan belediye başkanı olduğunu ifade eden Yüksel, “İzmir için gecesini gündüzüne katıyor. 13 milletvekilimizden daha çok geziyor ve çalışmalar yapıyor. Dağ, tepe, dere, bayır demeden sürekli proje üretiyor. Yeni bağlanan yerlerin altyapısı, tesisleri için çabalarken orman köyleri ve kırsal kalkınma için müthiş destekler veriyor. İnanılmaz ve hummalı çalışmalarda bulunuyor. Koyun-keçi dağıtıyor, arı kovanları dağıtıyor, tarımın kalkınması için yeni fikirlere öncülük ediyor. Bu konuda çok önemli stratejik planları var. Yarımada ve Bakırçay Bölgesi kalkınma planı tamamlandı. Sırada Menderes-Tahtalı Havzası var” diye konuştu.

Yüksel ayrıca, partinin sorunlarından ve konularından çok ülke meselelerine odaklanılması gerektiğinin de altını çizdi. Yüksel, “Türkiye’nin sorunları çok büyük… 2019 seçimlerini düşünecek durumda değiliz… Kan gölüne dönmüş bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlar savaş nedeniyle göç ediyor. Hükümet 2019’a ulaşamaz. Bu ülkeyi taşıyamıyor. O zamana kadar ülkede çok şeylerin değişeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.