GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mart 2016 Çarşamba 08:40

HDP İzmir’de olağanüstü kongre kararı

HDP İzmir eş başkanlarından Dilek Aykan’ın PM’ye seçilmesi, Cavit Uğur’un ise tutuklanarak cezaevine gönderilmesi sonrası oluşturulan sekretarya kritik bir karar alarak 16 Nisan’da olağanüstü kongreye gidiyor.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - HDP İzmir olağanüstü kongreye gidiyor.

İzmir'de terör örgütüne yardım ve yataklık iddialarıyla suçlanarak haklarında soruşturma açılan ve 9 Mart Çarşamba günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınan HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ile Parti Meclisi (PM) Üyesi eski Eş Başkan Dilek Aykan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

Aykan’ın yerine eş başkan atanmazken, Uğur da cezaevine girince parti başkansız kalmıştı.

İl yönetimi, başkansız kalan partide işlerin aksamaması için yönetim kurulu içerisinden 5 kişilik bir sekretarya oluşturmuştu.

İl yönetimi, Cavit Uğur ve cezaevindeki diğer yöneticilerle yaptıkları görüşme sonucunda kritik bir karar aldı. İl yönetimi yapılan görüşmeler sonrasında olağanüstü kongrede karar kıldı. Kongre 16 Nisan Cumartesi günü Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Kongreye HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş veya Figen Yüksekdağ’ın katılması da bekleniyor.

Kongre kararı ve seçimin detayları partililere ilçeler vasıtasıyla iletilecek. Ayrıca mesajlar aracılığıyla da detaylar paylaşılacak. İl Eş Başkanlığına kimlerin aday olacağı henüz net değil. Ancak parti kulislerine göre Cavit Uğur, hüküm giymediği için eğer isterse yeniden aday olabilecek.