GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Haziran 2016 Pazar 08:01

Yıldırım'ın bilinmeyenleri: İşgüzarlığı sevmiyor!

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Konuşan değil yapan Başbakan’ olarak tarihe geçmek istiyor.

Göreve geldiği günden beri, Ankara dışında Ankara’dan daha fazla vakit geçirdi. Yıldırım’ın son seyahatlerini izleyen Başbakanlık muhabiri Gizem Karakış, gözlemlerini paylaştı. Bunları, Ankara dışındaki şehirlerde mülki amir, yerel yönetici olan okurlarımız için iki başlıkta topladık.

- Uzun, kitabi brifingleri sevmiyor: Gittiği şehirlerde, doğrudan o şehirlerde yapılmakta olan somut projelere yoğunlaşıyor. İki konuyu merak ediyor: Mevcut projeler ne durumda, planlanan projeler o şehrin insanının hayatına ne katıyor. Bu nedenle mülki amirlerin uzun brifinglerden sıkılıyor. ‘Ne yapılması gerekiyor’ diye doğrudan konuya giriyor.

- İşgüzarlıkları sevmiyor: Bazı ziyaretlerde ‘Başbakan’ın hoşuna gider’ düşüncesiyle kendi ismi ve resmi kullanılarak hazırlanan etkinliklerden çok hoşlanmıyor. Yakın çevresinin aktardığına göre son Erzincan seyahatinde yapılan iki şey kendisini rahatsız etmiş. Biri İzmir milletvekili diye, İzmir Marşı’nın sözlerinin değiştirilerek söylenmesi. İkincisi ise çocuklara dağıtılan boyama kitaplarında kendi fotoğraflarının kullanılması. 

- Halkın arasında olmayı tercih ediyor: Kendisini ve protokolü halktan ayıran düzenlemelerden rahatsız oluyor. Halkın arasında dolaşıp insanlarla temas kurmayı seviyor. (Hürriyet)