GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Haziran 2016 Pazartesi 08:14

Kocaoğlu o vekile patladı: Ahlaksız mıyım onursuz muyum?

CHP İzmir haftayı koordinasyon toplantısıyla açtı. Parti üst yönetiminin katıldığı toplantıya Başkan Kocaoğlu'nun İzmir Milletvekili Bayır'a sert sözleri damga vurdu!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü yeni haftayı önemli bir toplantıyla açtı. 

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu parti üst yönetimine brifing verdiği koordinasyon toplantısı İl Binası'nda gerçekleştirildi. 



Toplantıya 2 başkanın yanı sıra CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İzmirli Milletvekilleri Ali Yiğit, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Parti Meclisi Üyeleri Sevda Erdan Kılıç, Hakkı Akalın, Prof. Dr. Özkan Yıldız ve Mustafa Moroğlu, YDK Üyeleri Şehrazat Mercan ile Mahir Polat ve ilçe başkanları da yer aldı. CHP'nin Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Erdal Aksünger'in yanı sıra İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Atilla Sertel ve Aytun Çıray toplantıya katılmadı. 



EN İYİ HİZMET İÇİN!
Öte yandan toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan İl Başkanı Yüksel, “Sorun için toplanmadık. Kendi çalışmalarımız hakkında bilgi vereceğiz. Herkes kendi çalışmaları hakkında bilgi verecek. En kısa sürede bir araya gelmeye çalışıyoruz. İzmir’e en iyi hizmeti nasıl verebiliriz diye konuşacağız” dedi.

SINDIR'DAN BİRLİK MESAJI!
İki bölüm halinde gerçekleşen oturumun ilk bölümü CHP Genel Sekreteri Sındır'ın mesajlarıyla açıldı. Sındır, "Tek ses olmalıyız. Birbirimizle barışık olmalıyız. Kavgalı-gürültülü bir parti imajı vermememiz gerekiyor. Hepimizin birbirine sahip çıkması lazım. CHP mensubu olarak yaptığımız her şeyin dikkatle izlendiğini bilmemiz gerekiyor" dedi. 

YÜKSEL'DEN KATILIM ÇAĞRISI 
CHP İl Başkanı Yüksel ise örgüte özellikle Büyükşehir Belediyesi'nin açılışlarına katılım çağrısında bulundu. Yüksel organizasyonlara yüksek orandan katılım istedi. 



BAŞKAN PATLADI: AHLAKSIZ MIYIM ONURSUZ MUYUM? 
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun projeler hakkında bilgilendirme yaptığı oturumda partililer de Kocaoğlu'na soru sorma fırsatı buldu. Oturuma Kocaoğlu ile İzmir Milletvekili Tacettin Bayır arasındaki tartışma damga vurdu. 

Toplantıda söz alan CHP İzmir Milletvekili Bayır, Kocaoğlu’na partililerin istihdam sorunu ve yüksek su faturaları ile katı atık bedellerinin durumunu sordu. Bayır’ın, “Sayın Başkan siz açıklamalar yaptınız. En ucuz suyun İzmir’de olduğunu söylediniz. Fakat su faturalarından dolayı ciddi şikayet alıyorum. Herhalde siz fiyatları açıklarken, katı atık bedellerini dahil etmemişsiniz” ifadelerini kullandı.

Bu sözlere sinirlenen Kocaoğlu ise, “Ne münasebet! Biz yaptığımız tüm açıklamaları en ince ayrıntısına kadar araştırarak yapıyoruz. Basına bilgi veriyorsak boru değil! İlçelerin belirlediği katı atık bedellerini de biz topluyoruz ve bir kuruşuna dokunmadan ilçe belediyesine iade ediyoruz. Bunun da ayrıca hamallığını yapıyoruz” diye konuştu.

Kocaoğlu’nun çıkışı üzerine tekrara söz alan Bayır, “Sayın Başkan sinirlenmenize gerek yok! Biz de sizinle aynı taraftayız. Bu konuda ciddi şikayetler aldığım için söyledim. Artık sizi savunmaktan yorulduk” dedi.

Kocaoğlu, “O zaman savunmayın kardeşim! Biz ahlaksız, onursuz muyuz? Bir belediye başkanı çalışır, partinin örgütü de onu anlatır. Ne yazık ki örgüt belediye çalışmalarını anlatmıyor. Ayrıca senin de beni savunmana gerek yok” yanıtını verdi. 

BAKAN ÖRGÜTÜ ELEŞTİRDİ
Araya giren İl Başkanı Yüksel tartışmayı yatıştırırken, bu kez İzmir Milletvekili Murat Bakan söz aldı. Bakan, “Büyükşehir Belediyesi çok önemli hizmetler yapıyor. Buradan size çok teşekkür ediyorum. ‘Belediye iş yapar, parti örgütü de anlatır’ fikrine katılıyorum. Ne yazık ki İzmir’de parti örgütü belediye çalışmalarını anlatmıyor” diye konuştu.

DUVAR YANITI
Bakan ayrıca Kültürpark’ın duvarlarının kaldırılması talebinde bulundu. Avrupa ülkelerini ve Central Park’ı örnek gösteren Bakan, “Duvarlar kaldırılsa daha iyi olur” dedi. Bunun üzerine Kocaoğlu, “Kardeşim burası İngiltere mi? Duvar olmasaydı Suriyeliler bir gecede fuarı talan ederdi. Ben geçen yıl Suriye meselesi yüzünden fuarı açamıyordum. Nerede yaşadığınıza bakın öyle konuşun” dedi.

8 İLÇE TARTIŞMASI!
Toplantıda söz alan Parti Meclis Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız kamuoyu araştırmalarına göre Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener isimlerinin partilerine artı oy getireceğini ifade etti. Yıldız, “Bunu anketlerde görüyoruz” dedi.

Yıldız ayrıca Başkan Kocaoğlu’na 2014 Yerel Seçimleri’nde kaybedilen 8 ilçede nasıl bir strateji izleyeceğini sordu. Yıldız’ın “Önümüzdeki süreçte seçimlere kadar 8 ilçeyi nasıl mutlu edecek siniz?” sorusuna sinirlenen Kocaoğlu’ndan, “8 ilçenin kaybedilmesinin sorumlusu ben değilim… Tek başına buna ben sebep olmadım. İlçeleri ben kaybetmedim. Buralarda seçimler satıldı! Kendi partililerimiz seçimleri sattı” çıkışı geldi.



AKP’Lİ TANIDIKLARIM VAR
İzmir Milletvekili Ali Yiğit ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sorun olarak gördüğü Körfez ÇED ve Yamanlar ÇED konularında hükümetten yeniden destek istemeleri gerektiğini söyledi. Yiğit, “AKP’liler Körfez’e ÇED verilmesi konusuna soğuk değil… Benim de aramın çok iyi olduğu isimler var. Gidelim bir daha konuşalım, konuları tekrar anlatalım. İyi niyetli olanlara durumu söyleyelim” dedi.

Yiğit’in sözlerine Kocaoğlu'ndan, “Biz 10 senedir bu işle uğraşıyoruz. Kaç senedir bizi süründürdüklerini biliyor musun?” yanıtı geldi. 

BAŞKAN’DAN MESAJ YAĞMURU: TRAMVAY, METRO, ÇÖP VE İSTİHDAM!
Zaman zaman gergin anlar yaşanan oturumda Kocaoğlu kent ve parti gündemine ilişkin çok önemli mesajlar verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Tramvay ve metro çalışmalarımız sürüyor. Karşıyaka tramvayı 2016’da, Konak tramvayı ise 2017 yılı içerisinde bitecek. Üçyol-Buca-Şirinyer Metrosu’nunda 2016 içerisinde temelini atacağız. Narlıdere Metrosuyla iligli ise zaten proje ihalelerini yaptık sıra yapım ihalesinde… Körfez ÇED’le olumlu gelişmeler var. Önümüzdeki günlerde sonuç almayı bekliyoruz” açıklamasını yaptı. Kocaoğlu çöp tesisi sorunu hakkında da “10 yıldır yer arıyoruz. Bulduğumuz yerlerle ilgili itirazlar var fakat olumlu gelişmeler de yaşanıyor. Orada da yargı süreci dahil tüm konuları takip ediyoruz” diye konuştu.

Kocaoğlu, parti örgütünün her zaman ön planda olması gerektiğini ifade ederken, “Biz partili kimliğimiz unutmayacağız. Kaç yıldır belediye başkanıyım… Billboardlara seçim dönemi dışında hiçbir zaman fotoğrafımı astırmadım. Kendi fotoğraflarımı değil yaptığım hizmetleri gösterdim. En önde CHP olmalıdır” dedi.

Kocaoğlu ilçeler ve istihdam konusuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin çalışını var. İşsizlik sorunu tek başıma çözemem. Elimden geldiği kadar hem parti örgütüne hem İzmir halkına faydalı olmaya çalışıyor, istihdam yaratıyorum. İşe alımlar konusunda çeşitli formüller denedik. Birçoğunda başarısız olduk. Bundan sonra parti örgütlerinden gelecek istihdam talebi konusunda önce ilçe başkanları başvuruları alacak, daha sonra il başkanlığına verecek, ben de ihtiyaç olanı il başkanlığı üzerinden alacağım” şeklinde konuştu.

KOCAOĞLU ÇIKINCA ŞİKAYET ETTİ
Toplantı devam ederken Başkan Kocaoğlu Meclis’e gitmeme kararı aldı. Bunun üzerine İl Başkanı Yüksel, Kocaoğlu’na biraz dışarıya çıkıp hava almasını önerdi. Kocaoğlu da salondan dışarı çıkıp örgütü İl Başkanıyla baş başa bıraktı.

Kocaoğlu’nun salondan ayrılmasından sonra Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ayağa kalkarak, “Kimse soru soramıyor. Aziz Başkan sesini yükseltince hiç birimiz bir şey diyemiyoruz. Siz de ikide bir söz almak isteyenleri uyarıp telkinde bulunuyorsunuz. Bizim konuşmamız engelleniyor” dedi. Alper’e yanıt veren Yüksel, “Kaç dakikadır burada konuşuyoruz. Adam salondan çıkmadan bu sözleri söyleseydin ya! Neden yüzüne konuşmuyorsun da arkasından konuşuyorsun” diye konuştu. 

Alper ayrıca kendisine Büyükşehir Belediyesi’nde başka partililerden iş alımı yapıldığıyla ilgili partililerin sitem ettiğini söyledi. Yüksel bu sözlere, "En son yaptığımız Karşıyaka’daki toplantıya Bayraklı adına gelen arkadaş Bayraklı’da oy alınamayan mahallelerde MHP ve AKP’lilerden işe insan alımları yaptığını ifade etti. Sen herhalde belediyeleri karıştırdın. Bu söylediğin Bayraklı’da olmuş olmasın?” cevabını verdi. 

GENEL BAŞKAN SORUNU YOK!
Öte yandan toplantıda bazı isimler kurultay hazırlığı ve muhaliflerin durumunu gündeme getirdi. Genel Sekreter Sındır, “Daha 4 ay oldu. Ne kurultayı… Partinin genel başkan sorunu yok. Bunları şimdi tartışmak partiye zarar verir” derken, Genel Başkan Yardımcısı Altıok da “Birbirimize sahip çıkmalıyız, Partimizin bütünlüğü için çalışmalıyız. Ne yazık ki bazı isimler genel başkan adaylığı için alenen çalışma yapıyor” ifadelerini kullandı.

YÜKSEL’DEN DEĞERLENDİRME
CHP İl Başkan Yüksel toplantı sonunda değerlendirmelerde bulundu. CHP İl Başkanı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu milletvekillerimizi bir araya getirdi ve belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Milletvekillerimizin sahada dolaşırken kendilerine aktarılan sorunları aktarma fırsatı buldular. Aynı şekilde ilçe başkanlarımız da aynı şekilde kendi ilçelerinde yaşanan, yapılması gereken işler konusunda taleplerini dile getirdiler. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. CHP olarak Türkiye’de yaşanan sorunları çözme adına çok bir araya gelmemiz gerekiyor” dedi.

Yüksel şöyle konuştu: Her gün bir ailenin ocağına ateş düşüyor. Dünya güzeli çocuklarımız hayatlarını kaybediyor. Anne karnında şehit düşen bebekler var. Türkiye’nin bunu aşması gerekiyor. CHP’nin bu sorunları aşmasında en etkili parti olduğunu düşünüyoruz. O nedenle de sık sık bir araya gelerek sorunların çözümüne yönelik genel çalışmalar da yapıyoruz.

İZMİR’DE BİZİ SEVİYOR Kİ…
Biz İzmirlileri çok seviyoruz. İzmirli de bizi çok seviyor ki her iki İzmirli’den birisi oy vererek bizi yerel yönetimlerde iktidar yaptı. Biz buna layık olmaya çalışıyoruz.

Körfez’deki ÇED raporu ile ilgili olumlu gelişmeler olduğunu duyuyoruz. Katı atık bedeline dair bazı şeyler söyleniyor. Özellikle AKP cenahı bunu kullanmaya çalışıyor. Oysa bunu belediyeler kanun gereği toplamak zorunda. İzmir Büyükşehir Belediyesi buradan 1 lira bile almıyor. Tamamını ilçe belediyesi adına tahsil ediyor.

Ama bütün her şeyi toplasalar İzmir’in en ucuz su kullanan kent olduğunu görecekler. Hükümet bir taraftan dünyanın en yüksek ÖTV’yi alıyor. Elektriğin üzerinde 9 kalem var. 50 liralık elektriği 100 liraya kullanıyoruz.

Katı atık bedelini belediyelere söyleyenlere sizin iktidar olduğunuz belediyelerde bu yok mu diye sormak lazım. Bu kanunu değiştirme gücü kimin elinde diye sormak lazım.

Toplantının ardından Genel Sekreter Sındır, İl Başkanı Yüksel ve Kocaoğlu ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.