GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Haziran 2023 Pazartesi 14:48

Yeşil Sol'dan 'yerel seçim' açıklaması: İzmir'den aday çıkarabiliriz!

Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP’nin üç büyükşehirde (Ankara, İzmir ve İstanbul) aday çıkarıp çıkarmayacağına ilişkin olarak, “Tabii ki çıkarabilir. Bu en tabii hakkımız” ifadelerini kullandı.

Halk TV’de Senem Toluay Ilgaz’ın sorularını yanıtlayan Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP'nin yerel seçimde üç büyükşehirde aday çıkarabileceğini söyledi. Beştaş açıklamasında “Bu en tabii hakkımız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmadığımız için muazzam bir eleştiri var” dedi.

TİP'e de eleştiri yönelten Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erkan Baş ‘biz Kürtler’lerle yan yana durmazsak daha fazla oy alırdık’ diyor. Bir nevi Kürtlere veba muamelesi yapılıyor. Bu tavrı doğru bulmuyoruz. Şu an Emek ve Demokrasi Bloğu birleşenlerinin toplantıları sürüyor. Toplantı sonrası herkes kendi partisi açısından değerlendirmelerini yapacak"

HDP-Yeşil Sol Parti, kentteki oy potansiyeli ile dikkat çekiyor. 6 Haziran seçimlerinde iki bölgeden 4 miletvekili çıkarmayı başaran HDP,  2019 Yerel Seçimleri'nde üç büyükşehirde seçimlere katılmayarak Millet İttifakı'nın seçim kazanmasını sağlayan faktörlerden birisi olmuştu.

Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs seçimlerinde İzmir'den iki milletvekili çıkarmayı başarmıştı.