GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Haziran 2023 Pazartesi 08:38

CHP’de Yarımada kulisleri… Hangi ilçede/kim aday?

Kurultay kararının alındığı CHP’de ilçelerde kongre hareketliliği başlamış durumda… Yarımada’da bulunan Seferihisar, Karaburun, Çeşme ve Urla’da ilçe başkanlığı için adaylar netleşmeye başladı.

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre sürecinin başlamasının ardından gözler mahalle delege ve ilçe kongre seçimlerine çevrilmiş durumda…

CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de ise yerel seçimler öncesi mevcut başkanların yola ne şekilde devam edecekleri ve rekabetin olup olmayacağı ile ilgili tablo ise netleşiyor.

Yarımada’da bulunan Seferihisar, Urla, Çeşme ve Karaburun’da yeni seçilecek ilçe başkanları için birçok isim nabız tutmaya başladı.

SEFERİHİSAR

CHP’nin güçlü ilçe teşkilatlarından birisine sahip olan Seferihisar’da ise parti içinde üç farklı kanadın oluştuğu aktarıldı. Mevcut başkan Senem Gürer Solak’ın yeniden kongreye adaylık için harekete geçmesi beklenirken diğer iki kanadın Başkan Solak ile bir uzlaşı sağlayıp sağlamayacağı önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Diğer yandan geçtiğimiz seçimlerde delegasyon çalışması yapmasına karşın aday olarak kantara çıkmayan, yerel yönetimlerden sorumlu eski il başkan yardımcısı Köksal Yıldırım’ın başkan adaylığı için nabız yokladığı aktarıldı.

URLA

Genel seçimlerin hemen öncesinde “yetersiz performans” Hakan Özbodur’un ilçe başkanlığı görevinden alınması ve yerine Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde olan Pelin Karasakal’ın atanması sonrası parti içinde tartışmalar alevlenmişti. Tartışmaların ve istifaların yaşandığı süreç içinde örgütü seçime hazırlayan Kabasakal, yaşanan olumsuzluklara rağmen genç ekibi ile birlikte partinin Urla’da başarılı olmasında aktör olarak ön plana çıkmıştı.

Seçimin ardından kurultay sürecinin netleşmesi ile birlikte delegasyon içinde önemli bir güce sahip olan görevden alınan Özbadur ile eski ilçe başkanı Bahri Yalaz’ın seçim süreci ile ilgili olarak birlikte hareket etmeye başladığı aktarıldı. Yalaz’ın belediye başkan adayı olmak istediği belirtilirken ilçe örgütünü yeniden şekillendirmek için Özbadur ile birlikte çalışarak iki ismin de uzlaşacağı bir aday üzerinde çalışma yaptıkları belirtildi.

Diğer yandan seçim avantajını elinde tutan Başkan Karasakal’ın yeni dönem için hazırlıklara başladığı ve adaylık için kararlı olduğu vurgulandı.

KARABURUN

2019 yılında düzenlenen ilçe kongresinde başkanlık koltuğuna oturan ve belediye başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile uyumlu bir çalışma yürüten Erdal Subaşı’nın yeni dönemde adaylığa devam edip etmeme noktasında henüz bir karar vermediği öğrenildi.

Diğer yandan Karaburun siyasetinde önemli iki figür olan eski belediye başkanı Hamza Serdar Yasa ile eski ilçe başkanı Bülent Çumçum’un süreci yakinen izlediği ve gönüllerinden belediye başkan adaylığının oldu aktarıldı. İki ismin belediye başkan adaylığı için alacağı net karara bağlı olarak ilçe kongre sürecine dahil olup olmayacaklarının netleşeceği belirtildi. Karaburun’da adaylıklar konusunun önümüzdeki günlerde netliğin sağlanacağı belirtildi.

ÇEŞME

Çeşme’de Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın en yakın arkadaşı olarak bilinen CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, her ne kadar delege seçimleri sonrası karar vereceğini söylese de kongre sürecinde mutlaka aday olacağı konuşuluyor. Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın başka bir ismi desteklemesinin söz konusu olmayacağı da ifade ediliyor.

Önceki dönem Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve arkadaşlarının ise Sait Kavasoğulları’na karşı mutlaka bir aday çıkaracağı, bu konuda uzun süredir çalışma yürüttükleri öğrenildi. Çeşme’de muhalif kanadın ilçe başkan adayının adı sır gibi saklanırken, delege seçimleri sırasında ilçe başkan adaylarının netleşmesi bekleniyor.