GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Şubat 2016 Pazartesi 07:43

Ve Bayındır’daki krize nokta: Ağaçlar kesilmedi, taşındı!

AK Parti-CHP arasında yaşanan tartışmanın ardından Karayolları'ndan yapılan açıklamada taşınacağı belirtilen 15 ağacın sökümüne başlandı.

EGEDESONSÖZ - Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Torbalı-Bayındır Yolu’nun Arıkbaşı Mevkii’nde bulunan ve aralarında anıtsal değeri bulunan ağaçlar kentte gündem konusu oldu.

Kesim iddiası üzerine AK Parti ile CHP arasında tartışmalara neden olan ağaçların akıbetiyle ilgili son noktayı Egedesonsöz’e konuşan Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu koymuştu. Uraloğlu ağaçların kesilmeyeceğini ve projede yapılan revizyonla taşınacağını açıklamıştı.


Bu yolla 35 ağaç yerine 15 ağacın sökümüne gidildi. Söküm işlemi, bugün (pazartesi ) saat 08.00'da başladı. Bölgeden gelen fotoğraflarda iş makinelerinin ağaçları yerinden sökmek için kilit taşlarını kaldırdığı ve daha önceden işaretlenen ağaçların üzerlerine kağıtla taşınacak ağaç yazdığı görüldü.

Konuyla ilgili bilgi veren Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, yol yapımı için beş çınar, altı çam ve dört meyve ağacının taşındığını, yaşlı olan iki çınar ağacının yakın bölgeye diğer ağaçların ise Bayındır'da Çatal Mevki'ne dikildiğini belirterek, "Ağaçların söküm ve dikimini de bu işin ehline verdik. Bir peyzaj firmasına yaptırdık" dedi.

Sökümü yerinde izleyen CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse de "Ağaç, bizim için önemli. Gerçekten söküm yapılıp yapılmadığına baktık. Herhangi bir sorun yok" dedi.