GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Şubat 2016 Pazar 13:31

Vali Toprak’tan Dikili’de mülteci zirvesi

İzmir Valisi Mustafa Toprak, mültecilerin Dikili üzerinden gerçekleştirdiği yasadışı geçişleri durdurmak için Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin ile bir araya geldi. Vali Toprak, sorun karşısında ilave tedbirler alınmasının zorunlu olduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin'i makamında ziyaret ederek Dikili üzerinden üçüncü ülkelere yönelik gerçekleşen yasadışı göçün önlenmesi konusunu ayrıntılı bir şekilde yeniden masaya yatırdı ve alınacak ilave tedbirler yapılan toplantıda görüşüldü.

Vali Toprak, Kaymakam Sezgin'den ilçede yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldıktan sonra Dikili üzerinden gerçekleşen yasadışı göç ve geçişler konusunu mini zirvede masaya yatırdı. Toplantıya İlçe Kaymakamı ile birlikte, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve ilçede görevli Sahil Güvenlik yetkilileri katıldı.

İLAVE TEDBİRLER ZORUNLU
Toplantıda Vali Toprak, “Deniz çıkışı olan her bir ilçe olmak üzere Dikili’de de yasadışı geçişlerin engellenmesi için tedbirlerin imkân ve kabiliyetin en üst noktasına çıkarıldı.  Önemli ölçüde göçmen çıkışının engellenmesi ile birlikte insan kaçakçılığı organizatörlerinin de yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Ancak sorunun büyüklüğü karşısında ilave tedbirler geliştirilmesinin zorunlu oldu” dedi.

Vali Toprak gerek yerelde ki emniyet, jandarma ve sahil güvenlik personeli ve gerekse de il ve il dışından takviye önleyici kuvvetlerin ilçeye gönderildiğini,  uyum ve koordinasyon içerisinde çalışıldığını,  gerek ilçeye ve gerekse ilçeden denize çıkışların önlenmesi için güvenlik kuvvetlerinin mesai mefhumu olmaksızın fedakâr bir şekilde görev yaptıklarını belirtti. Gerek Balıkesir gerekse diğer iller ve İzmir'den Dikili’ye geçişlerin önlenmesi için diğer illerle de koordinasyon içerisinde çalışıldığını belirtti ve yapılan engelleyici çalışmalar ile organizatörlere yönelik yapılan başarılı operasyonlardan dolayı güvenlik kuvvetlerine ve İlçe Kaymakamına teşekkür etti.