GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Eylül 2020 Cuma 18:37

Valilik o etkinliğe izin vermedi: Kuş gözlem yürüyüşüne veto!

İzmir Valiliği Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen “Kuş Gözlem Yürüyüşü’ne” korona önlemleri kapsamında izin vermedi.  Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Neden izin vermediklerine anlam veremedik. Burada açık havada yapılacak yürüyüşün ne zararı vardı?” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Doğa Derneği’nin de katılımıyla “Karşıyaka’da Kuş Gözlem Yürüyüşü” etkinliğinin yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Karşıyaka Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün başvurusu kaymakamlık üzerinden valiliğe gönderildi. İzmir Valiliği, etkinliğe artan koronavirüs vakaları nedeniyle izin vermedi. Etkinliğin,  vakaları tetikleyeceği belirtilirken zorunlu haller dışında bir araya gelmenin sakıncalı olduğu ifade edildi. Karar, İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıkan imzasıyla ilgili belediyelere tebliğ edildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, TOKİ’nin arazileri sattığı ve daha önce de eylemlere sahne olan alanlardan başlayacak yürüyüşün iptal edilmesinin arka planında farklı şeyler olduğunu söyledi. Tugay, “Karara anlam veremedik” derken, “Başka faaliyetlere izin veriliyor. Sosyal mesafesi ayarlanmış, dikkat edilen bir etkinlik olacaktı. Birçok belediyenin etkinliğine izin verildiğini biliyoruz. Bir çifte standart ve o bölgeye ilişkin aşırı hassasiyet oluştu. Bu yürüyüş,  başka serbest olan toplantı ve yürüyüşlerden daha olumsuz bir sonuç doğurmazdı” dedi.