GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Eylül 2020 Cuma 18:14

Büyükşehir'de grev çanları: İşçilerden kritik oylama!

Belediye-İş Sendikası İzmir 1 No'lu Şube'ye bağlı olan İZULAŞ AŞ  çalışanı işçilerin yaptıkları grev oylamasında yüzde 95 evet oyu çıktı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile Belediye-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle sendika grev kararı almıştı. Alınan grev kararının ardından bugün Belediye-İş Sendikası İzmir 1 No'lu Şube'ye bağlı olan İZULAŞ AŞ  çalışanı işçiler grev oylaması için sandık başına gitti.

20 Şubat tarihinde başlayan toplu sözleşme sürecinde anlaşma çıkmayınca geçen hafta grev kararını merkez işyerine aşan işçiler bugün Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı İşkur'un yaptığı grev oylamasına gitti.

İşçilerin yüzde 95'i greve evet dedi.

İşçiler adına açıklama yapan Belediye-İş 1 No'lu Şube Başkanı Ömer Bolsoy "Biz bügüne kadar hep en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir dedik bundan sonrada aynısını söylüyoruz en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir. Biz her zaman el uzatan taraf olduk ve uzattığımız elin havada kalmasını istemiyoruz önümüzdeki hafta genel merkezimizin belirleyeceği programa göre eylemlik sürecini belirleyeceğiz" dedi.

İZULAŞ'a bağlı 650 otobüs şoförü ile 130'u tamir ve diğer birimlerde çalışan personel grev yapacak. Bu süreçte kuruma bağlı otobüslerin yüzde 90'ı hizmet vermeyecek.