GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
1 Mart 2022 Salı 11:11

Uzundere için kritik aşama… Kooperatif kuruldu, sıra sözleşmede!

İzmir Büyükşehir’in İZBETON ile protokol imzalayarak inşa edeceği Uzundere 3'üncü etap konutlarını yapmak amacıyla kurulan Sınırlı Sorumlu İş dünyası Uzundere Konut Yapı Kooperatifi, 23 Şubat’ta resmen kuruldu. İZTO Meclis üyelerinden oluşan yönetim kuruluna başkanlık edecek olan İrfan Erol, “Prensipte el sıkıştık ama henüz sözleşme imzalamadık. Ancak biz şimdiden hazırız” mesajı verdi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Uzundere’de 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm tartışmaları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2021 Ekim’indeki İzmir ziyareti sonrası daha da büyümüştü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Ocak ayında İZBETON ile imzaladığı protokolle bu sorunu çözmek için düğmeye basmıştı.

Örnekköy ve Gaziemir’deki kentsel dönüşümde olduğu gibi Uzundere'nin 3'üncü etap projesi olan, 1400 bağımsız bölümden oluşan projeyi inşa etmek amacıyla, Sınırlı Sorumlu İş Dünyası Uzundere konut Yapı Kooperatifi kuruldu. Kooperatif, 23 Şubat’ta, Ticaret Kanunu’na uygun olarak resmen kurulurken, sıra İZBETON ile kooperatifin sözleşme imzalamasına geldi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ, KOOPERATİF BAŞKANI
Kooperatifin başkanlığına, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanvekili İrfan Erol getirildi. Yönetim kurulu üyeleri de yine İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi olarak görev yapan Ahmet Zeybek, Bekir Arduçlu, Özcan Sürmeli ve Onur Yaman’dan oluşuyor. İZBETON ile kooperatif arasında görüşmelerin devam ettiği, henüz sözleşme imzalanmadığı, bu nedenle bekleme sürecinin devam ettiği, sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için iki-üç ayı bulabileceği bildirildi. İZBETON’un, Örnekköy ve Gaziemir’deki kentsel dönüşüm projesinin inşaatını Sınırlı Sorumlu İş Dünyası Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi’ne verirken, Uzundere için de Sınırlı Sorumlu İş Dünyası Uzundere Konut Yapı Kooperatifi’ne vermesi bekleniyor.

EROL: EL SIKIŞTIK, HENÜZ SÖZLEŞME İMZALAMADIK AMA HAZIRIZ
Kooperatif Başkanı İrfan Erol, kooperatifin resmen kurulmasından sonra “Biz hazırız” mesajı verirken, kooperatif ve Uzundere için şu bilgileri aktardı:

“İZBETON ile prensipte el sıkıştık ancak henüz protokol imzalamadık. Protokol imzalamadan el sıkışmış olmanın bir anlamı yok. İzmir Ticaret Odası meclis üyelerimizden oluşan bir yönetim oluşturduk. Yönetimdeki tüm arkadaşlar, inşaat konusunda profesyonel insanlar. Biz hazırız. Protokolü imzaladıktan sonra bir süreç başlayacak. Orada hak sahiplerine yapılacak konutlarda yer verdi Büyükşehir Belediyesi. Onların evlerini boşaltmaları için 90 günlük hakları var. Süreç başlayalı iki hafta oldu. O bölgenin boşaltılmasından sonra yıkımı yapılacak, hafriyatın kaldırılması var. Temel için hafriyat gerekiyor. Bu da 5-6 ayı bulur. Protokol tabii ki daha önceden imzalanacak. Protokol imzalandıktan sonra yapım ve satış çalışmaları için hızlıca harekete geçeceğiz. 36 ay içinde bitirilmesi gerekiyor. Altı ayı, boşaltma, hafriyatla geçecek, kalacak 30 ay. Hızlı hareket etmek zorundayız. Her şeyden önce İZBETON ile protokolü imzalamamız lazım.”