GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ocak 2023 Perşembe 15:35

Urla'da Jaws paniği... İnsana saldırır mı?

Urla İlçesinde balıkçılar 10 metre boyunda, tonlarca ağırlıkta olan Camgöz cinsi köpekbalığının yakalanması endişeye neden olurken bu köpek balığı türünün saldırgan olup olmadığı merak konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ekim Özal köpekbalığı cinsinin tehlikeli olmadığını kaydetti.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Urla İlçesinde balıkçılar 10 metre boyunda, 2 ton ağırlığında olan Camgöz cinsi köpekbalığı yakaladı. Vinçle güçlükle sahile getirilen köpekbalığı endişe ve şaşkınlık yarattı. İskele Su Ürünleri Kooperatifi ortağı balıkçılar, dün gece Gelinkaya açıklarına ağ attı. Köpek balığı, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim görevlileri de balığı incelemeye aldı.


PLANKTON İLE BESLENİYORLAR
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir 2.Şube Başkanı Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ekim Özal yakalanan köpek balığı ile ilgili panik yaratacak bir durumun olmadığına işaret ederek, “Büyük camgöz köpek balıkları plankton ile beslendikleri için insanlara zararları yoktur. Ege’de beyaz köpek balığı varlığı kayıtlara geçmiştir ama bir saldırı olayına ülkemizde rastlanmamıştır. Endişeye gerek duyulacak bir durum yoktur. Köpek balıklarının sayısı  azalmakta ve koruma altındalar, köpekbalıklarının saldırılarından çok daha fazla insanlardan köpekbalıklarına avcılık baskısı var.” dedi.