GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Nisan 2016 Pazar 14:30

Türkiye şehitlerini uğurladı: 8 acı hikaye

Mardin, Hakkari ve Şırnak'taki terör operasyonlarında dün şehit olan 8 güvenlik görevlisi son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler, geride acı hikayeler bıraktı.

Nusaybin'de şehit olan 5 asker ve 1 polis için Mardin 70. Mekanize Piyade Tugayı'nda tören vardı.

Şehitlerin çocukları törende babalarına ait üniformaları giydi. Ardından cenazeler Kahramanmaraş, Diyarbakır, Balıkesir, Kayseri ve Giresun'a gönderildi.

Uzman Çavuş İbrahim Akdemir'in Diyarbakır Bismil'deki cenazesinde 15 yaşındaki kızı Sevcan babasının kepini yanından ayırmadı. Cemevindeki törenin ardından şehit asker toprağa verildi. 

25 yaşındaki Astsubay Atilla Kaya 6 ay önce Ece Kaya ile nikahlanmıştı ancak düğünü operasyonlar sona erdikten sonra yapmayı planlıyordu. Şehit askerin düğün yapmayı planladığı Balıkesir'de cenazesi vardı.

Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin kardeşi Murat da Ordu'da askerliğini yapıyordu. 2 kardeş 14 Nisan’da izin alıp Giresun'daki ailelerine sürpriz yapacaktı. Murat Kelleci, şehit ağabeyi Bekir Kelleci'nin cenazesi için gitti Giresun'a.

Uzman Çavuş Aycan Özdil sosyal medyada son olarak şehit olan silah arkadaşlarının fotoğrafını paylaşmış ve "22 yaşındayım, her şeyi kaldıracak gücümün olduğuna inanıyorum. Ama artık bir şehit daha vermeyi bünyem kaldırmayacak" yazmıştı. Bu paylaşımdan 5 gün sonra şehit olan asker, Balıkesir'de defnedildi.

26 yaşındaki Mehmet Polat bekardı, memleketi Kayseri'ye cenazesi ulaştı. Özel Harekat Polisi İsrafil Kargı'nın cenazesi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeydi. Cenazede 2 yıllık eşi Gamze Kargı güçükle ayakta durdu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Mustafa Sezgin'in cenazesi Kayseri'deydi. Çocukları 12 yaşındaki Mert ve 10 yaşındaki Berke de törendeydi. 

Şırnak'taki operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Sami Saygı'nın cenazesi Çorum'daydı. Şehidin eşi Fadime Saygı ve oğlu Mehmet Talha'yı askerler teselli etti. (ntv)