GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Nisan 2016 Pazar 12:28

Valilikten 2.eylem cezası: Sendika başkanı eğitimci görevden alındı!

Dr. Sürenkök’e verilen cezanın yankıları sürerken Valilik Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan’ı katıldığı eylemler ve açıklamalar nedeniyle çalıştığı Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi görevinden aldı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği tarafından İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri üyelerine yönelik yaptığı incelemede ikinci dalga gerçekleşti.

Geçtiğimiz günlerde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri üyesi Dr. Fatih Sürenkök’ün görevden alınmasının ardından bir inceleme de KESK’e bağlı Eğitim Sen İzmir1 No'lu Şube Başkanı Bahri Akkan’a geldi.

Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevini sürdüren Akkan’a İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, katıldığı eylem ve açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.

Cuma günü inceleme başlatan müfettişler, Akkan’ın 29 Aralık’ta katıldığı iş bırakma eylemi, Mardin Nusaybin’deki  basın açıklamasına katılma ve 9 Şubat’ta İzmir’de gerçekleştirilen basın açıklaması hakkında soruşturma başlattı.

SÜRPRİZ OLMADI
Pazartesi günü resmi tebliğin kendisine ulaşacağını söyleyen Bahri Akkan, görevden alma sonrası Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada kararı değerlendirdi. Akkan,  “Bu karar bizim için sürpriz olmadı. İzmir’de yaklaşık 6 aydır Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’ne bu tür incelemeler gerçekleştiriliyor. Tepecik Hastanesi’nde Fatih Sürenkök ile birlikte bizim için de böyle bir incelemeyi bekliyorduk. Bu yapılanlar toplumsal muhalefeti baskı altına almayı hedeflemektedir. Toplumu yıldırmaya yönelik çalışmalar gerçekleşiyor. Biz bu kararlara boyun eğmeyeceğiz” dedi.