GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
5 Ağustos 2024 Pazartesi 21:28

Türk Hava Yolları'ndan 12 yeni hat

Dünyanın en çok noktada değişen değişen şirketi olan Türk Hava Yolları (THY), Pazar ve uçakların esnekliğine bağlı olarak Şili, Mısır, Suudi Arabistan, İspanya, Azerbaycan, Fransa, Sudan, Kazakistan ve Somali'de yeni uçuş hatlarını duyuracak.

2024 yılı ikinci aralıklarla yolcu sayısı yüzde 7,7 artırılarak THY, yeni uçuş hatları içinde çalışmalar devam ediyor. THY, uçağın esnekliği ve Pazar şartlarına göre, Şili'nin Santiago, Suudi Arabistan'ın Abha, Mısır'ın Aswan, Rusya'nın Mahaçkale, İspanya'nın La Coruna, Azerbaycan'ın Lenkeran, Fransa'nın Nantes, Sudan'ın Limanı Sudan, Kazakistan'ın Atyrau, Pakistan'ın Sialkot, Somali'nin Hargeisa ve Polonya'nın Katoviçe noktalarına tarifeli yolcu seferleri başlatma kararı aldı.

PERSONEL SAYISI YÜZDE 7 ARTTI
Söz konusu dönemde 22,1 milyon yolcu taşıyan ve 591 milyon dolarlık esas faaliyet kârını elde etmeyen THY, personel sayısını da yüzde 7 artırdı. Bu yetenek geçen yıl aynı döneme göre pilot ve pilot aday sayısı yüzde 11, kabin memuru sayısı ise yüzde 6 arttı. 2024 yılının ikinci bölümü pilot ve pilot aday sayısı 7 bin 82, kabin memuru sayısı ise 15 bin 163 oldu. Toplam personel sayısı 33 bin 486 olarak kayıtlara geçti.(DHA)