GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
5 Ağustos 2024 Pazartesi 12:59

İzmir'in kruvaziyer raporu... Kaç gemi yanaştı?

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi verilerine göre, ocak-temmuz döneminde İzmir'e 30 kruvaziyer ile 73 bin 227 yolcu geldi. İzmir, Egeport Kuşadası Limanı ve İstanbul Galataport'tan sonra en fazla yolcu ağırlayan liman listesinde 3'üncü sıraya yerleşti.

İzmir Alsancak Limanı, kruvaziyer turizminde uğrak destinasyonlardan biri olmaya devam ediyor. DTO İzmir Şubesi verilerine göre ocak- temmuz döneminde İzmir'e 30 kruvaziyer ile 73 bin 227 yolcu geldi. İzmir'den ise 2 bin 875 yolcu da biniş yaptı.

Böylelikle İzmir, Egeport Kuşadası Limanı ve İstanbul Galataport'tan sonra en fazla yolcu ağırlayan liman listesinde 3'üncü sıraya yerleşti. Ağustos ayında 6 kruvaziyer geminin İzmir'e gelmesi bekleniyor. Böylelikle yıl sonuna kadar ağustos ayı dahil 35 gemi seferi daha yapılacak.

'KRUVAZİYER TRUZİMİMDE 1,8 MİLYON YOLCUNUN ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR'
Ocak- temmuz döneminde Çeşme Ulusoy Limanı'na 34 sefer ile 10 bin 101 yolcu kenti ziyaret ederken 14 bin 320 yolcu da limandan binerek kruvaziyer ile seyahat etti. Egeport Kuşadası Limanı'na ise 249 gemi ile 344 bin yolcu geldi. Doğu Akdeniz'deki savaş nedeniyle bazı limanların kruvaziyer hatlarının rotasından çıkmasının neden olduğu kayba rağmen, ülkenin kruvaziyer turizminde 1,8 milyon yolcunun üzerine çıkması beklendiği aktarıldı.(DHA)