GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ocak 2016 Pazar 12:10

Torbalılı müteahitlerden beton zammına karşı ortak tavır

İzmir'de hazır beton firmalarının yaptığı zam Torbalı ilçesindeki müteahhitleri harekete geçirdi. Torbalı Ticaret Odası öncülüğünde bir araya gelen müteahhitler 15-30 Ocak tarihleri arasında beton alımı yapmama ve Rekabet Kurumu'na başvurma kararı aldı.

İzmir'deki beton firmalarının yaptığı yüzde 30' civarındaki zamma tepkiler büyüyor. İzmir'in en çok konut inşa eden ilçelerinden olan Torbalı'da da 200 müteahhit Torbalı Ticaret Odası öncülüğünde toplandı. Gerçekleştirilen toplantıda, oy birliği ile iki önemli karar alındı. İlk olarak yarın (pazartesi) Rekabet Kurumu'na başvurulacak, ardından da 15-30 Ocak tarihleri arasında Torbalı'daki hiçbir firma beton alımı yapmayacak. Ticaret Odası, müteahhitlerle birlikte hazırladığı eylem planını bu hafta hayata geçirecek.

Betona yapılan yüzde 30 civarındaki zammın hiçbir makul gerekçesi olmadığını belirten Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, "Beton firmaları kendi arasında bir kartel oluşturmuş. Oturdukları yerden zam yapıyorlar. Dört, beş firma bir araya gelecek ve 'Hadi zam yapalım' diyecek. Burası muz cumhuriyeti değil ve kimse keyfi hareket edemez. Üyemizin hakkını üç, beş kişiye yedirmeyiz. Gerekirse İzmir'i ayağa kaldıracağız ve bu zammın geri çekilmesini sağlayacağız" dedi.

15 GÜN BETON ALINMAYACAK
Ortada haksız rekabet olduğunu savunan Olgun, bundan sonra masaya yumruklarını vuracaklarını söyledi. Olgun, "Torbalı'nın ve İzmir'in çarkını inşaat sektörü döndürüyor. İlçemizde yılda 5 bin konut üretiliyor. Torbalı'daki firmalar her yıl yeni bir belde kuruyor. Beton alımını bir süre durdurup, Rekabet Kurumu'na başvuracağız. Bunu rağmen beton firmaları geri adım atılmaz ise bir kez daha görüşüp, sorunu çözmeye çalışacağız. Bu da çözüm olmazsa daha ağır yaptırımlar uygulayacağız" diye konuştu.(dha)