GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
16 Haziran 2016 Perşembe 15:02

Tepekule'de sinema günleri

Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Tepekule Açıkhava Sineması Gösterimleri, 21 Haziran 2016 tarihinde başlıyor.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından ilk olarak 2004 yılında düzenlenen Tepekule Açıkhava Sineması Gösterimleri, bu yıl 13. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Her yıl tüm yurttaşların katılımına açık ücretsiz gösterimler yapan sinema,  bu yıl da 11 hafta boyunca açık havada sinema keyfi yaşatacak. 21 Haziran 2016-8 Eylül 2016 tarihleri arasında devam edecek ve Bayraklı’da bulunan MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi teras katında gerçekleşecek gösterimlerde, her hafta Salı-Çarşamba ve Perşembe günleri Türkiye ve dünya sinemasından seçkin filmler, Pazartesi günleri ise çizgi film ve animasyon filmler gösterilecek. Yaz boyunca toplamda 11 film, 6 belgesel film ve 11 animasyon filminin gösterileceği sinemada gösterimler saat 21.15’te başlayacak. Sinemada bu yıl Yönetmen Emin Alper’in Abluka, Zeki Demirkubuz’un Bulantı, bu yıl en iyi yabancı film dalında Oscar ödülü alan Saul’un Oğlu filmlerinin yanı sıra Komşum Totoro, Kuzular Firarda gibi animasyon filmler izleyicilerle buluşacak.

Sinemadaki gösterimlerin başladığı 2004 yılından bu yana büyük ilgi gördüğünü ve bu ilgiye paralel olarak o günden beri her yıl düzenlendiğini ifade eden MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, tüm yurttaşları gösterimlere katılarak bu keyfe ortak olmaya davet etti. Gösterimlere ilişkin programa izmir.mmo.org.tr adresinden ulaşılabilecek.