GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2020 Çarşamba 14:12

TDH’nin temsilcisi Akar iddialı konuştu: İzmir'de karşılığımız var!

Mustafa Sarıgül'ün, Türkiye Değişim Hareketi'ni partileştirme çabaları doğrultusunda İzmir'e temsilci olarak görevlendirdiği Akif Akar, "İktidar kan kaybediyor. Muhalefet dermansız. Türkiye'nin bize ihtiyacı var. İzmir'de 10 yıl önce 30 bin kişilik miting yaptık. Mustafa Sarıgül ve partisinin İzmir'de karşılığı yine olacaktır, bundan kuşkumuz yok" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Şişli Belediye eski Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, 10 yıl sonra yeniden gündeme taşıdığı Türkiye Değişim Hareketi, parti olma yolunda ilerliyor. Sarıgül'ün İzmir örgütü kurup büyütmek için, daha önce de TDH'nin İzmir temsilciliğini yapan Akif Akar'ın yanı sıra merhum Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Özkan Erbakan ve Şefika Keskin'i görevlendirdi.

BİZE KATILMAK İSTEYENLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
Akif Akar, Mustafa Sarıgül ve oluşumunun her zaman İzmir'de bir karşılığı olduğunu belirterek, 10 yıl önce 30 bin kişilik miting yaptıklarını hatırlattı. Şu anda yönetim kurulu geçerli sayısının olduğunu anlatan Akif Akar, "Görev talep eden, tanıdığımız arkadaşlar var. Tanımadığımız ama bizimle birlikte çalışmak isteyen arkadaşlarımız var. Hepsini tekrar değerlendireceğiz ve kurullarımıza dahil edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

BU KEZ DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GELİYORUZ
"Şu anda Türkiye, üniversitelere tez konusu olacak tablolarla karşı karşıya. İktidar, kan kaybediyor. Muhalefet, dermansız kaldı. Muhalefetin güçlenmesi lazım. Yani Türkiye'nin, Türkiye Değişim Hareketi'ne, bize ihtiyacı var. İzmir, Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül'ün çok önem ve değer verdiği bir kent. İzmir'de karşılık bulacağımızdan en küçük bir kuşkumuz dahi yok. Öyle ki, 10 yıl önce 30 bin kişiyle miting yaptık. Bu kez daha güçlü bir şekilde geliyoruz."

NECMETTİN ERBAKAN'IN YEĞENİ DE İZMİR KADROSUNDA
İzmir'i dizayn etmeleri için görevlendirilen isimlerden biri de, Necmettin Erbakan'ın yeğeni, Sabri Özkan Erbakan... Karayolları Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulunan Erbakan, bir süre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanlığını yaptı. Sabri Özkan Erbakan, 2007'de AK Parti'den İzmir Milletvekili aday adayı olmuş, daha sonra 2010'da Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi'ne katılmıştı. Erbakan, 2013'te İstanbul'un Fatih İlçesinde Belediye Başkanı adayı olarak seçime girmişti.