GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2020 Çarşamba 11:32

Akşener açıkladı: Aydın-Denizli otoyolu ne kadara mal olacak?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde temeli atılan ve “yap-işlet-devret” modeli yapılacak olan Aydın-Denizli Otoylu’nun 603 milyon euro’ya mal olacağını açıkladı. Akşener, otoyolu yapacak firmaya 17 yıl için araç geçiş garantisini verildiğini ve firmaya toplamda 1 milyar 550 milyon euro aktarılacağını belirtti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener toplantıda temeli atılan Aydın Denizli Otoyolu ile ilgili önemli detayları açıkladı.

Akşener açıklamasında şunları söyledi:

“Bakın size, milletimize acı reçeteden bahseden iktidarın, daha üç gün önce temelini attığı bir otoyoldan bahsedeyim. Hafta sonu, Aydın-Denizli otoyolunun temeli atıldı. Ne güzel. Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Böyle güzel işleri lekeleyen şu zihniyetleri olmasa, alkışlayıp geçeceğim. Ama maalesef geçemiyorum. Bu otoyol, toplamda 150 kilometre. Otoyolun bir kilometresinin maliyeti ne kadar? Ortalama 5 milyon dolar, yani 4.2 milyon euro. Bu durumda, 150 kilometrelik yol ne kadara mal oluyor? Yaklaşık 630 milyon euro’ya. Peki, temeli atılan bu yol için müteahhit firmaya, 17 yıl için verilen araç geçiş garantisi ne kadar biliyor musunuz? Maliyetinin iki buçuk katı, 1 milyar 550 milyon euro. Yani 14 milyar 200 milyon lira. Daha dövizdeki artıştan, vergi avantajlarından ceplerine girecekleri söylemiyorum bile… Vatandaşa acı reçete, yandaşa milyarlar... Pandeminin ilk gününden beri, 83 milyon vatandaşın cebine doğrudan koydukları para 10 milyar lira. Bu dar günlerde, tek bir kodamanın cebine koydukları kâr 9 milyar lira. El insaf. Ayıptır, günahtır. O parayı kim ödeyecek? O parayı millet ödeyecek, millet!”

ANTALYA İLE İZMİR'İN ARASI 3,5 SAATE İNMESİ PLANLANIYOR
İzmir'den Antalya'ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak otoyol projesinin, Aydın-Denizli Otoyolu kesimi ve sonraki etaplarda yapılacak Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının tamamlanmasıyla, İzmir-Antalya arasındaki 6-7 saat süren mevcut 580 kilometrelik seyahat, 440 kilometre otoyol ile 3-3,5 saate inmesi planlanıyor.