GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Temmuz 2021 Pazar 09:48

Tatlı Mustafa'nın ailesi komisyon kararına ne dedi?

Konak Belediyesi'nin Yeşilova'nın efsane ismi Mustafa Küçükoğullarından'ın isminin Büyükşehir Meclis'te kabul görmeyip yeniden Hukuk Komisyonu'na sevk edilmesine çok üzüldüklerini belirten Akın Küçükoğullarından, "Babamızın adını sokağa konulacak bir büst veya heykelle yaşatma düşüncesi, ailemizi çok duygulandırdı. Başkan Abdül Batur ve Hukuk Komisyonu üyelerine sonsuz teşekkürler ediyoruz" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  - 5 Kasım 2013'te 83 yaşında yaşamını yitiren Yeşilova Kulübü'nün kurucusu ve teknik direktörü, "Tatlı" lakabıyla tanınan Mustafa Küçükoğullarından'ın adı, yaşadığı 2816 Sokak'a verilmişti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sokağa tabelayı çaktıktan bir süre sonra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu üyeleri tarafından oybirliğiyle reddedilmişti. Aynı Hukuk Komisyonu, 'Tatlı Mustafa’ isminin aynı sokak üzerinde anıtsal bir objede anı ismi olarak yaşatılması önerisini oybirliğiyle kabul etti.

AİLENİN ÜZÜNTÜSÜ, YERİNİ SEVİNCE BIRAKTI

Bu sürpriz gelişme, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin vetosuyla çok büyük bir üzüntü yaşayan Tatlı Mustafa'nın oğulları Akın, Metin ve Serkan Küçükoğullarından'ı çok sevindirdi. Akın Küçükoğullarından, "Bu konuda geri adım atmayan Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur'a ve babamızın adını yaşatma konusunda hassasiyet gösteren Hukuk Kurulu üyelerine sonsuz teşekkürler ediyoruz" dedi. Yaşadıkları büyük üzüntünün ardından gelen bu karara çok sevindiklerini anlatan Akın Küçükoğullarından, şunları söyledi:

ANITSAL OBJE İLE ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLECEK

"Öğrendiğimize göre babamızın adını yaşatacak bir başka yol bulunmuş. Anıtsal bir obje ile babamızın adı yaşatılacakmış. Anıtsal obje, bir büstünün ya da heykelinin sokağa uygun bir yere konması demekmiş. Böyle bir adım atılması bizleri çok mutlu etti, gururlandırdı. Babamız çok değerli futbolcular, hatta profesörler yetiştirmiş biri. Onun İzmir'e, Türk futboluna kazandırdıklarını saymakla bitiremeyiz. Abdül başkanımıza, Hukuk Kurulu üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz."

Hukuk Komisyonu'nun Tatlı Mustafa ile ilgili kararı, büyük bir ihtimalle İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk oturumunda gündeme getirilecek ve oylamaya sunulacak.