GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
18 Mart 2016 Cuma 08:20

Tatari’nin resimleri Karabağlar’da yaşayacak

Karabağlar Kemal Tarım Dinlenme Evi’nde yaşayan ve geçtiğimiz Aralık ayında vefat eden Alzheimer hastası Halide Suat Tatari’nin(88) o dönemde yaptığı resimlerden oluşan sergi Karabağlar Belediyesi’nde açıldı. p

2013 yılında Alzheimer hastası Halide Suat Tatari’nin yeteneğinin farkına varan resim öğretmeni Dilek Bozkurt ve yöneticiler, Tatari’yi resim sanatına yönlendirdiler. Resim çalışmalarında kuru ve pastel tekniklerini kullanarak çok sayıda resim yapan Halide Suat Tatari, 31 Aralık 2015 günü hayatını kaybetti. Kemal Tarım Dinlenme Evi sakinleri ve yöneticilerin isteği üzerine, Karabağlar Belediyesi’nin katkılarıyla, Tatari’nin eserlerinden oluşan sergi, Karabağlar Belediyesi birinci katında bulunan sergi salonunda açıldı. Açılışa Kemal Tarım Dinlenme Evi Vakfı yöneticileri ile sakinleri tam kadro katılarak sergiyi dolaştı.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR
Halide Suat Tatari’nin son derece yetenekli bir insan olduğunu belirten Kemal Tarım Dinlenme Evi Müdürü Şevket Perçin, Yaşlılar Haftası nedeniyle böyle bir sergi açılmasından dolayı ve her konuda kendilerine destek olan Karabağlar Belediyesi’ne ve Başkan Muhittin Selvitopu’na teşekkür etti. Perçin daha sonra dinlenme evi sakinlerinin özel olarak hazırladığı çini tabağı Başkan Selvitopu’na hediye etti.

BU SERGİYİ MUTLAKA GEZİN
Konuşmasına, “Elleri öpülesi yaşlılarımız hepiniz hoş geldiniz” sözleriyle başlayan Başkan Selvitopu ise Yaşlılar Haftası nedeniyle bugünün çok anlamlı olduğunu söyledi. Halide Suat Tatari’nin Alzheimer gibi bir hastalıkla boğuşurken o dönem yaptığı resimleri ve duygularını tuvale yansıttığını ifade eden Selvitopu,  “ Yaşlı, genç herkesin bu sergiyi gezmesini o duyguları yaşaması ve hissetmesi faydalı olur” dedi. Ülkenin zor günler içinden geçtiğini de belirten Başkan Selvitopu,  “Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Böylesi günlerde kültürü ve sanatı ihmal etmemek gerekir. Azim ve kararlılıkla yaşam sürecektir. Bugünler birlik beraberlik ve paylaşım günleridir. Biz genç yaşlılarımızın yaşamlarına bir nebze katkı koyduysak çok mutlu oluruz.” Diye konuştu.

27 resimden oluşan Halide Suat Tatari Sergisi 24 Mart tarihine kadar açık kalacak.