GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
17 Mart 2016 Perşembe 10:37

İzmirliler Fransız kültürünü daha yakından tanıyacak!

Dünya Frankofoni Haftası kapsamında Tevfik Fikretliler’in düzenlediği Frankofoni etkinliklerinde Fransız mutfağından lezzetler, atölyeler ve gösterilerin yanı sıra Fransa’dan gelen müzik grubu da konser verecek.

5 kıtada konuşulan, anadili veya ikinci resmi dili Fransızca olan ve Fransız dilini öğrenmekte olan kişiler tarafından her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Frankofoni Haftası (Fransız Dili Bayramı)  kapsamında İzmir Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu, renkli bir etkinlik programıyla İzmirliler’e Fransız kültürünü daha yakından tanıtacak.

Frankofoni Kutlamaları’nda bu yıl ilk kez okulun velileriyle birlikte Frankofoni ile ilgilenen kişi ve kurumların da bir araya geleceği, dayanışma ve diyalogların geliştirileceği etkinlikler, Fransız dilinin kültürüyle beraber verildiği Bornova Kampüsü’ndeki İzmir Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu’nda yapılacak.

 19 Mart Cumartesi günü eğlenceli ve öğretici Fransızca atölyelerle başlayacak Frankofoni etkinliklerinde, seçkin Frankofon jüri üyelerinin yer alacağı Fransız Mutfağı Tadım Yarışması’nın ardından Fransa’dan gelen “Les Enfants de la Vieille” adlı müzik grubu da konser verecek.

Frankofon kültürünü yansıtan geleneksel “Paris Guinguette” (Paris Kır Kahvesi) etkinliğinin yaşatılması amacıyla oluşturulan “Tevfik Guinguette” programında buluşmak dileğiyle...

Tarih      : 19 Mart 2016 Cumartesi

Yer         : İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları İlköğretim Kampüsü Ankara Cad. No:172 Ege Üniversitesi Kampüsü İçi, Bornova, İZMİR

Program :

15:00     Karşılama

16:00     Fransızca Oyun Atölyeleri

18:00     Fransız Mutfağı Tadım Yarışması

                 - Jo Kohen - La Cigale Restaurant

                 - Yasemin Gürgen Deniz - Leonne Patisserie

                 - İpek Sevgin - Alice Macaron

                 - Virginie Menard - İzmir Özel Tevfik Fikret İlköğretim Okulu Mutfak Atölyesi Sorumlusu

19:00     Konser “Enfants De La Vieille Müzik Grubu”