GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Kasım 2021 Cuma 08:21

‘Sürümden kazanalım’ çağrısı yanıt buldu… Etiketler, bir anda düştü!

Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen’nin, üç hafta önce pazarcı esnafına yaptığı “Elimizden geldiğince fiyatları düşük tutalım; az kar marjıyla çok satalım, sürümden kazanalım” çağrısı karşılık buldu. Hatay pazaryerinde incelemelerde bulunan Erişen, “Buradaki fiyatlar son derece makul. Hele hele AVM’lerdeki fiyatlarla hiç kıyaslanamaz. Pazarcı esnafımız, vatandaşı korumak adına sürümden kazanmayı tercih etti” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Çarşı pazardaki özellikle sebze meyvedeki aşırı pahalılık, vatandaşları canından bezdirdiği şu sıralarda, güzel şeyler de oluyor. İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen’in üç hafta önce esnafa yaptığı “Sürümden kazanalım. Az kar marjıyla, daha çok satalım” çağrısı, pazarcıda karşılık buldu. Hatay Pazaryeri’nde incelemelerde bulunan Başkan Erişen, çağrısına kulak verip fiyatları makul seviyede tutan esnafa teşekkür etti, buradaki fiyatların kentteki diğer pazarlara da yansıması temennisinde bulundu.

PAZARA GİDİN, ALIŞVERİŞİNİZİ BİZİM ESNAFIMIZDAN YAPIN
Perşembe günleri İzmir’de kurulan Hatay Pazaryeri’ndeki fiyatları görünce, Pazarcılar Odası Başkanı olmanın yanı sıra bir vatandaş olarak çok sevindiğini belirten Hamdin Erişen, pazarcı esnafının işlerinin, sürümden kazanma anlayışıyla arttığını söyledi. Alanın da satanın da memnun olduğu bir pazaryerinde bulunmanın keyfini çıkardığını belirten Oda Başkanı Hamdin Erişen, vatandaşlara “Pazara gidin, alışverişini pazaryerlerinden yapın” çağrısında bulundu. Erişen, şu yorumları yaptı:

MANDALİNA MANAVDA 8, PAZARYERİNDE 4 LİRA
“Fiyatlar, bir AVM’nin manav reyonundaki fiyatlarla asla kıyaslanmayacak kadar ucuz. Mesala brokoli, karnabahar, nar, ayva 5 lira. Cennet elması, yerli muz, çekirdeksiz üzüm 7 lira. Ispanak, kereviz,  mandalina 4 lira. Kıvırcık marul 3, kaşık marul 2 lira. Elmanın 3 kilosu 10 lira, limon 2-2,5 lira. Patatesin 3 kilosu, soğanın 4 kilosu 10 lira. Çeri domates 6-7 lira, yemeklik domates 2,5 lira. Peynir bile makul seviyede. Mesela eski Ezine beyaz peynirin kilosu 40 lira. Deri tulum peynirin kilosu 70 lira. Bu fiyatları, hiçbir AVM’de göremezsiniz. Esnaf arkadaşlarıma, çağrıma kulak verdikleri için, çok teşekkür ediyorum. Pazaryerleri, geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın can simididir. Hiç kimsenin AVM’ye esir olmasını istemiyoruz. Herkesin pazaryerlerimizi ziyaret etmesini, alışverişlerini bizden yap yapmalarını tavsiye ediyorum. Emin olsunlar ki, bu ziyaretten çok kazançlı çıkacaklardır.”