GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
18 Kasım 2021 Perşembe 13:22

İzmir’in 78 yıllık markası konkordato istedi!

İzmir merkezli 78 yıllık şarap markası Yazgan Şarapçılık mahkemeye başvurarak konkordato talebinde bulundu. Dosyayı inceleyen asliye ticaret mahkemesi şirket ve ortaklarına 3 ay süreli geçici mühlet verdi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin İzmir’den doğan ve 78 yıl önce Karşıyaka’da üretime başlayarak yola çıkan Yazgan Şarapçılık markası ekonomik sorunlarla başa çıkmak için konkordato talebinde bulundu.  İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket ve ortaklarının dosyaları incelendi. Yapılan başvuruyu inceleyen mahkeme 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.  Kanuna göre bu süre içinde alacaklılar ve borçlular arasındaki dengeyi kurmak zorunda olan şirketin talebi ya ret edilecek ya da kabul edilecek.  Mahkeme, şirketin alacaklılardan kurtulmak ve icra kararlarını engellemek için bir işlem yapıldığını tespit etmesi durumunda talebi kesin olarak ret edebilecek.

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararında;  geçici mühlet kararının Yazgan Şarapçılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yazgan Şarapçılık ve Pazarlama Limited Şirketi ile birlikte ortaklar Cengiz Yazgan, Mehmet Ferit Okyay, Mehmet Selim Yazgan ile Murat Yazgan için ayrı ayrı uygulanmasına karar verdi.