GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Astroloji
16 Eylül 2024 Pazartesi 11:04

Süper Kanlı Ay tutulması gökyüzünü süsleyecek

Yılın son Ay tutulması bu hafta gerçekleşerek görsel bir şölen yaratacak. 18 Eylül gecesi gerçekleşmesi beklenen tutulma sırasında Ay, yüzde 14 daha büyük görünecek. Tutulma sırasında Ay yüzeyinin kan kırmızısı bir renge bürünmesi bekleniyor. İşte 2024 yılının son Ay tutulması hakkında her şey...

2024 yılının dördüncü ve son Ay tutulması için geri sayım başladı. Bu hafta gökyüzü muhteşem bir gösteriye imza atacak.

17-18 Eylül gecesi Dünya, Güneş ile Dolunay arasından geçecek ve gölgesi Ay'ın yüzeyine düşecek. Yüzde 14 daha büyük görünecek olan Süper Ay, Dünya'nın gölgesinde kalarak kısmi Ay tutulması yaratacak.

KAN KIRMIZISI RENK

Aynı zamanda Ay yüzeyinin kan kırmızısı bir renge bürünmesi bekleniyor çünkü Ay'a ulaşan tek Güneş ışığı Dünya'nın atmosferinden geçecek.

Bu görsel şölen Avrupa ve Afrika'nın yanı sıra Asya'nın büyük bir kısmı ile Kuzey ve Güney Amerika'da da görülebilecek.

2024'ün son ay tutulması 18 Eylül saat 05.15'te başlayıp saat 06.16'da sona erecek. Dolunay ise 16 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

AY TUTULMASI ETKİLERİ

Neptün ve Satürn arasında sıkışmış bir Ay tutulması Başak- Balık ekseninde, bizleri kontrolümüz dışında gelişebilecek kadersel olaylarla karşılaştırabilir. İlahi adaletin tecellisidir. Ebeveynler, otorite figürleri, eş ya da çocuklar.. Tüm ilişkilerde hasıraltı edilen tüm konular ortaya çıkabilir, ciddi yüzleşmeler yaşanabilir. Parçalı tutulma olduğu için olaylar bir seferde değil parça parça yaşanacaktır. 

Ay tutulmasını Güneş tutulmasından farklı kılan nokta, neye ihtiyacınız olduğudur. Etkisi 6 ay sürer. Duygularınız, öfke, hayal kırıklığı ya da isyan fark etmez dışarı çıkar, eksikler daha görünür olur. Yetersizlik duygusuyla baş etmek gerekebilir. Bilinçaltında kalmış travmalar zirveye çıkabilir, haksızlığa uğradıysak, kandırıldıysak, aldatıldıysak ilahi adalet tecelli edebilir.