GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Temmuz 2023 Cumartesi 11:07

Soyer’in mahallesinde ‘liste’ krizi… Seçim iptal!

Mahalle delege seçimlerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ulamış Mahallesi’nde kriz yaşandı. Çift listenin yarışının gerçekleşmesi beklenen süreçte iddialara göre listelerin birinde mahallede ikamet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yer almaması sonrası ‘yeter sayıya ulaşılamaması’ gerekçesi ile delege seçimleri ertelendi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de devam eden delege seçimlerinde zaman zaman krizler yaşanırken bir kriz de Seferihisar’da patlak verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de mahallesi olan Ulamış Mahallesi’nde bugün üyeler sandık başına gitti. Çift liste ile yarış gerçekleştirilmesi beklenen seçimlerde ise sürpriz yaşandı.

DİĞER LİSTEDE SOYER YER ALMADI
Doğal delege olmasına rağmen ilçe teşkilatının desteklediği iddia edilen listede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yer verilirken, karşı listede ise Soyer’e yer verilmediği öğrenildi. Seçim öncesi listelerin teslim edilmesi öncesi Soyer’in yer almadığının görülmesi sonrası ise ilçede krizin patlak verdiği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre Tunç Soyer’in iki listenin sadece birinde yer alması sonrası ilçe yönetimi durumu İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na bildirdi. İddialara göre Aslanoğlu’nun müdahalesi sonrası harekete geçen il ve ilçe yönetimi seçimi erteleme kararı aldı. Seçimin ertelenmesine gerekçe olarak ise ‘yeter sayıya ulaşılamaması’ gösterildiği öğrenildi.

Seçimlerin 18 Temmuz’da yeniden gerçekleştirilmesi bekleniyor.