GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Temmuz 2023 Cumartesi 09:39

CHP Menderes’te delege mesaisi… Eski başkanlar muhalefet listesinde!

CHP Menderes İlçe Örgütü’nde mahalle delege seçimlerinde 21 ilçede delegeler belli oldu. Hakan Karakurt, ilçe Başkanı Sezen Şen karşısında merkezde Kasımpaşa mahallesi dışında seçimin yapıldığı tüm mahalleleri kazandı. Eski İlçe başkanlarından Gizem Ergün Gökdemir Altıntepe, Ahmet İşler ise Mithatpaşa mahallesinden, Karakurt’un listesinden delege seçildi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nün ilçelerde mahalle delege seçimleri, Menderes’te de devam ediyor. İlçe Başkanı Sezen Şen ile İlçe başkan adayı Hakan Karakurt’un listeleri kapışıyor. Kasımpaşa mahallesini 8 oy farkla kaybeden Hakan Karakurt, şu ana kadar seçimin yapıldığı 21 mahalleden 20’sini kazandığını bildirdi. Menderes’te 44 mahalle bulunuyor. Eski ilçe başkanlarından Gizem Ergün Gökdemir ile Ahmet İşler, şu anda İlçe Başkanı Sezen Şen’e karşı yarışan muhalefetin adayı Hakan Karakurt’un mavi listesinden delege seçildi.

İKİSİ DE MUSTAFA KAYALAR’IN EKİBİNDENDİ
Menderes’te en çok delegenin bulunduğu Cüneytbey Mahallesi’ndeki seçimler, geçtiğimiz Salı günü yapılması gerekirken, çeşitli gerekçelerle 18 Temmuz’a ertelenmişti. Son yapılan Altıntepe ve Mithatpaşa seçimlerinden de galip çıkan Hakan Karakurt’un listesinde yer alan iki eski ilçe başkanı dikkatlerden kaçmadı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan eski Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın seçim sürecinde ilçe başkanı olan Gizem Ergün Gökdemir Altıntepe mahallesinden, yine Kayalar’ın desteğiyle daha sonraki süreçte ilçe başkanı olan Ahmet İşler, Hakan Karakurt’un mavi listesinde yer alarak delege oldular.

KARAKURT: ŞİMDİYE KADAR SADECE KASIMPAŞA’DA KAYBETTİK
Kalan mahallelerde de çok iyi sonuçlar alacaklarına inandığını belirten Hakan Karakurt, Mithatpaşa mahallesi seçimlerinin ardından şu değerlendirmede bulundu:

“Altıntepe ve Mithatpaşa mahallesinde de kazanan bizim mavi listemiz oldu. Karşımızdaki rakip, Cüneytbey mahallesindeki seçimleri erteleyerek, Mithatpaşa’yı kazanıp rüzgarı arkasına almayı amaçlıyordu. Hem Mithatpaşa’yı hem de Altıntepe’yi kaybedince, kolları kanatları kırıldı. Gizem hanım, partilimizdir. Delege seçimlerinde onun yanında olmuş, bunun yanında olmuş gibi şeylere bakmadan, partiye hizmet ettiyse, mesai harcadıysa, emek verdiyse, onlara iadei itibarda bulunmak istedim. Aynı şekilde Ahmet İşler arkadaşımız da Mithatpaşa’dan delege seçildi. Kemal Koç başkanımız, Özdere’den listeye girmek istemedi. Ahmetbeyli’de eski ilçe başkanlarımızdan Ahmet Gürman ağabeyimizi de listeye yazacağız. 44 mahallemizin hemen hemen yarısında seçimleri yaptık. Kalan mahallelerde de başarıya ulaşacağımıza inancım tamdır.”