GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Aralık 2021 Cuma 14:25

Soyer, 'Esnafımla gurur duyuyorum' dedi... Ulaşımda bir devrim projesi daha!

Türkiye'de ilk defa İzmir'de uygulanacak olan En Takip uygulamasının lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Türkiye'nin en başarılı, en modern, en güvenilir, en müşteri dostu taksiciliğini kurdunuz. Bir iddia ortaya koyuyoruz. İzmir'in taksici esnafı var. Saat Kulesi kadar kıymetli. Şehirleri marka yapan anıtlardan çok insanları, örgütleri, teşkilatlarıdır. Ben taksici esnafım ile gurur duyuyorum. Türkiye için ortaya bir iddia koydunuz" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ile Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası İzmir Şubesi tarafından hayata geçirilen En Takip uygulamasının tanıtım toplantısı bugün Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası İzmir Şube Başkanı Celil Anık ve çok sayıda taksi şoförünün katılımları ile gerçekleştirilen tanıtım töreni ile birlikte hayata geçirilecek uygulama ile Türkiye'de ilk kez İzmir'de tüm taksilerin anlık olarak izlenmesine imkan sağlanacak.

SOYER: GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE SÖYLÜYORUZ
Çok heyecanlı ve gururlu olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'de önemli bir iddianın ortaya konulduğunu belirtirek, "Çok heyecanlı ve gurur verici bir gün. Başkanların görevi vizyon ortaya koymak, sizlerin yolunu açmak ancak o yoldan yürüyen sizsiniz. Beni heyecanlandıran şey sizin o vizyonu yakalayıp ileriye taşımanız ve el ele vermiş olmanız. Türkiye'nin en başarılı, en modern, en güvenilir, en müşteri dostu taksiciliğini kurdunuz. Bir iddia ortaya koyuyoruz. İzmir'in taksici esnafı var. Saat Kulesi kadar kıymetli. Şehirleri marka yapan anıtlardan çok; insanları, örgütleri, teşkilatlarıdır. Ben taksici esnafım ile gurur duyuyorum. Türkiye için ortaya bir iddia koydunuz. Kolay değil, zor. Bir değişikliği yapmak, yenilik yapmak zor. Bunu başardığınız için hepinize helal olsun diyorum. Çıtayı öyle bir yere getirdiniz ki bize bu cümleleri kurduruyorsunuz... Türkiye'nin en başarılı taksiciliği İzmir'de diye göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Otomatik ödeme sistemleri geliyor. Çünkü dünya buraya gidiyor. Elektrikli araçlar… Dünyanın geleceği bu. 2030-2035'de bunlar yasaklanacak üretimi yapılmayacak fosilli araçların. Bu nedenle erken kalkan yol alır. Sizler bu yolculukta el ele verdikçe, bütün gönüllülüğünüz, vicdanınız ile el ele verdikçe İzmir Büyükşehir Belediyesi her zaman yanınızda olacaktır" diye konuştu.

MUTLU: BİZ İZMİR'İ TÜRKİYE İLE DEĞİL DÜNYANIN BÜYÜK KENTLERİ İLE KIYASLIYORUZ
İzmir'in ileriye gidebilmesi için dünyanın diğer büyük kentlerini ile kendilerini kıyasladıklarını ve 24 saat çalışacaklarını söyleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "Kolay iş değil. Bir yeniliği yapmak, bir şeyi kabul ettirmek kolay bir şey değil. Bu işe ilk başladığımda bazı arkadaşlar dedi ki 'Burada kazandığımız para gözüküyor nasıl olacak bu işler?' dedim ki 'Vizyonu biraz yükseltelim ve dağın arkasını görelim'. Dünyada en önemli şey bilgi. Sadece bilgi değil, bilgiyi iyi kullanmak önemli. Büyük emekler sarf ettik, büyük çalışmalar yaptık. Görücüye çıktık bugünde. Ne yaptığımızı ne amaçla yaptığımız anlatacağız. Kendi kendini metheden insanları sevmem ancak ulaşımda 1 numarayız. Herkes İzmir'e bakıyor. Bana ne yaptınız diye soruyorlar bende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile EnTaksi uygulamasını yaptık diyorum. Önümüzdeki dönemde meslek odalarını seçim dönemi... Görücüye çıkacağız hesap vermeye çıkacağız, kamuoyunun önüne çıkacağız. Bu nedenle bu açıklamamız yani lansmanımız benim için son derece önem taşıyor. Bir diğer konuda ben bu kentte yaşıyorum. Çocuklarım, ailem burada yaşıyor bu kentte hayatımı devam ettiriyorum. Ben bu kenti Türkiye'deki diğer kentlerle değil, dünyanın büyük kentleri ile kıyaslarım. Onlardan daha ileriye gidebilmek için bütün arkadaşlarım ile 24 saat çalışacağım. Bu sistem ile toplanacak verileri kullanmak önemli. Örnek veriyorum bir fuar nedeniyle o bölgede yoğunluk varsa boşta bekleyen araçları oraya yönlendireceğiz ve güzelliği, dostluğu, iyiliği paylaşacağız. Bir yolcu geldiğinde arabam bozuk, kısa mesafe gibi sözler kullanan kişiler ile ben çalışmak istemiyorum. Ben hanımefendiyi gördüğünde koşup kapısını açan, çocuğu arabaya oturtan, valizi alıp bagaja koyan arkadaşlar ile çalışmak istiyorum. Araçların içine tablet istiyorum. Yolcu bindiğinde güzergahını yazsın ve nereye gidecekse görsün güzergahı ve gerekirse itirazını yapsın. Ayrıca ben her birinizden araçlarınızın elektrikli olmasını istiyorum. Bunun için kredi de bulacağım Dünya Bankası'na da gideceğiz gerekirse. Bu sayede sizin kazancınız daha da artacak" diye konuştu.

ANIK: ÇOK ZOR ŞARTLARDAN GEÇTİK
Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası İzmir Şube Başkanı Celil Anık seçim kaygısı olmadan bu çalışmaları yürüttüklerini vurgulayarak, "Daha önce bu projelere başladığımızda çok da tehdit aldık... Bu yolda elimizi taşın altına koyduk. Seçim kaygımız olmadığı, çok zor şartlardan geçtik. Yeni bir takım oluşumturmak ve bunu esnaf arkadaşlara kabul ettirmek kolay olmuyor. Ancak İzmir'deki esnaf arkadaşlarımız elini taşın altına bizlerle birlikte koydu ve bu günlere geldik. Büyükşehir, Esnaf Birliği bizlere destek vermezse bizlerin bir şey yapması mümkün değil. Bu nedenle hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.