GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Ağustos 2021 Cuma 14:51

Soyer’den İzmir örneği ve ‘ağaçlandırma’ önerisi: Doğa kendi haline bırakılırsa toparlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının Muğla’da katıldığı etkinlikte konuştu. Yanan alanlarla ilgili olarak öneride bulunan Soyer, İzmir yangını sonrası yapılan ağaçlandırma çalışması ile ilgili öneride bulundu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yanan alanlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada ağaçlandırma konusuna dikkat çekti. İzmir’de iki yıl önce meydana gelen yangından örnek veren Başkan Soyer, ağaçlandırma için kazılan alanların çöl olduğunu ancak kendi haline bırakılan yerlerden yeşilliklerin kendiliğinden çıkmaya başladığına dikkat çekti.

Soyer açıklamasında “Bizim iki sene önce İzmir Tırazlı’da çok büyük bir yangın çıkmıştı. 2 sene sonraki gelişimini görmek için gittim.  Ağaç dikilmeye çalışılan yerler kazılan yerler çöl ama kendi haline doğanın kendisiyle terapisine bırakılmış olan yerlerde yeşil fışkırmış. Kısacası çok yanlış müdahale yapılıyor ve o yanlış müdahale sonucunda da doğanın gücü zayıflatılmış oluyor. Doğa kendi haline bırakılsa toparlıyor” dedi.