GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2023 Perşembe 15:53

Servisçilerin eski başkanı Kemalpaşa aday adayı

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanlığı’na 29 yıl yapan Hasan Basri Bostancı, doğup büyüdüğü yer olan Kemalpaşa’ya belediye başkanı olmak için yola çıktı. Bostancı, odada edindiği tecrübeyle Kemalpaşa’yı yönetmeye talip olduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ – 1993 yılından 2022 Ocak ayına kadar İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası başkanlığını yürüten Hasan Basri Bostancı, Kemalpaşa Belediye Başkanlığı’na talip oldu. 29 yıl oda başkanlığı yaptıktan sonra 2011 yılında kendisinin kurduğu S.S. Bilumum Esnaf Sanatkar ve Servis Araçları Kredi ve Kefalet Başkanlığı görevine devam eden Bostancı, AK Parti’den dosya aldı.

REFAH PARTİSİ’NDEN BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU
1959 yılında Kemalpaşa’nın Ulucak beldesinde dünyaya geldiğini, metropole yakın bir şehir olduğu halde Kemalpaşa’nın geri kalmışlığını gördükçe üzüldüğünü anlatan Hasan Basri Bostancı, “Oda başkanlığında edindiğim tecrübelerimle, Kemalpaşa’ya çok büyük hizmetlerde bulunacağıma inanıyorum. Partimizin karar vericileri uygun görürse, Kemalpaşa için çalışmaya hazırım” dedi. Hasan Basri Bostancı, 1994 yılında Bornova’dan Refah Partisi’nden Meclis aday adayı olmuş ancak seçilememişti.