GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Kasım 2023 Çarşamba 10:37

Selçuk Balkan, Urla'dan aday adayı oldu

İki dönemdir Urla’da belediye meclis üyeliği yapan ve aynı zamanda büyükşehir belediye meclis üyesi olan Yüksek Mimar Selçuk Balkan, aday adaylığı dosyasını CHP Urla İlçe başkanı meslektaşı Av. Pelin Karasakal'a teslim etti.

Selçuk Balkan, 2024 Yerel Seçimleri’nde Urla Belediye Başkan aday adaylığını duyuran ve dosyasını ilçe örgütüne teslim etti. İlçenin sorunlarını bildiğini söyleyen Balkan, sorunların çözümü ile ilgili acil eylem planlarının hazır olduğunu belirtti.

SELÇUK BALKAN KİMDİR?
1984 yılında Urla'nın Yağcılar köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş; İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Urla'da tamamlamıştır. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık Fakültesi'nde lisans ve yüksek lisans eğitimi almış, Yüksek Mimardır.

Urla Belediyesinde 2 dönem Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon başkanlığı yapmıştır.

2010 yılından beri Urla'da mimarlık yapmaktadır. 2012-2018 yılları arasında Mimarlar odası Urla Temsilciliği görevini üstlenmiştir.

Urla'nın Yağcılar köyünde ikamet eden Balkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKA'nın birlikte yürüttüğü "Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi projesinde" Urla ve Yarımada için çalışmıştır. Ayrıca, İYTE ile "Kırsal Soylu- laştırma" ve "Urla'nın Sağlıklı ve Sürdürülebilir biçimde Gelişmesi için Planla- ma ve Mimari Önceliklerin Saptanması" projelerinde yer alarak çalışmalar yapmıştır.

Selçuk Balkan; ODTÜ mimarlık fakültesinde öğretim üyesi Mimar Pınar

Gökçınar Balkan ile evli olup, çiftin Çağla isimli bir kız ve Mehmet Çınar isimli bir erkek olmak üzere iki çocukları vardır.

İyi derecede İngilizce bilen Balkan, YADEM Çevre Derneği ve Çağdaş

Yaşamı Destekleme derneklerinin aktif üyesidir.