GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ocak 2016 Pazar 13:18

Seferihisar Başkanı Soyer'den 10 Ocak mesajı

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınladı.

Başkan Soyer'İn yayınladığı mesaj şöyle: 

"10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününüzü en içten duygularımla kutluyorum. Bu kutlama ne yazık ki bir bayram kutlaması değil. Yüzlercesi işsiz bırakılmış̧, bir kısmı cezaevlerine atılmış, korku ve baskı altında mesleklerini sürdürmeye çalışan insanlar neyin bayramını yapacaklar? Özgürlüğünü, bağımsızlığını yitiren basın, sadece emekçilerini susturmakla kalmıyor, halkın haber alma, bilgilenme özgürlüğünü de ortadan kaldırıyor.

Dilerim çok yakında basın özgürlüğünü kısıtlayan tüm engellerin ortadan kalktığını hep birlikte görürüz. Dilerim bu süre daha fazla uzamaz ve işsiz kalan basın emekçilerinin yeniden evlerine ekmek götürebildiklerini, onurla mesleklerini yapabildiklerini, işsiz kalma ya da içeri atılma tehdidi yaşamadan özgürce yazabildiklerini görürüz.

Dilerim bu cennet ülke daha büyük bir cehenneme dönmeden en kısa sürede yeniden barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün içimizi ısıttığı ışıl ışıl bir bahçeye döner.

Bu vesileyle ve öncelikle Can Dündar, Erdem Gül ve tüm tutuklu gazetecilerin tutukluluk hallerinin en kısa zamanda son bulması arzusuyla, onurlu ve zorlu görevinizde kolaylıklar ve başarılar diliyor, her daim yanınızda ve destek olmaya hazır olduğumuzu bilmenizi rica ediyorum."