GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Kasım 2023 Çarşamba 10:50

Sayıştay’dan Buca’ya uyarı: Faturaları gününde öde!

Sayıştay, Buca Belediyesi’nin 2022 yılına ilişkin harcamalarıyla ilgili raporu tamamladı. Çok sayıda bulgunun yer aldığı raporda elektrik faturalarının gününde ödenmemesi sebebiyle gecikme faizi uygulandığı ve bunun mali külfet getirdiği aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- Kurumları mali açıdan denetleyen en büyük kurum olan Sayıştay, Buca Belediyesi’nin mali hesaplarını ve harcamalarını inceledi.

Sayıştay, hazırladığı raporda, mevzuata aykırı olduğu belirtilen bazı sorunların giderilmesi için Buca Belediyesi tarafından düzenleme yapılmasını istedi. Mali yapı ile ilgili yapılan incelemelerde bütçe denkliğinin sağlandığı belirtildi.

Yayınlanan raporun denetim bulguları bölümünde ise Buca Belediyesi’ne mevzuatın işletilmesi konusunda madde madde uyarılarda bulunuldu.

Raporda en dikkat çeken detay ise elektrik faturalarının gününde ödenmemesi oldu. Bulguda “İdare tarafından elektrik faturası borçlarının vadesinde ödenmemesi nedeniyle elektrik tedarik firmasına gecikme faizi ödendiği görülmüştür. İdarenin ödeme emri belgeleri ve eklerinin incelenmesinde; elektrik faturalarına ait borçların vadesinde ödenmemesi nedeniyle gecikme faizi ödemeleri yapıldığı görülmüştür. Bu itibarla, İdareye ait elektrik faturasından doğan yükümlülüklerin, gecikme faizi gibi ek mali külfetlere neden olmaması adına zamanında ödenmesi gerekmektedir” denildi.