GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mart 2022 Pazar 10:50

Sanayi bölgesinde yer alıyor... Tek kalemde 12,5 milyonluk satış

Aliağa Belediyesi, mülkiyeti kendisinde olan sanayi bölgesindeki 7 bin metrekarelik parseli satışa çıkardı. Satıştan en az 12,5 milyon gelir elde edilmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ- Aliağa Belediyesi satış kararlarına yenilerini ekledi. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre belediye, mülkiyeti kendisine ait olan bir arazi için daha satış kararına imza attı.

Kararla birlikte ilçenin Samurlu Mahallesi’nde yer alan ve Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde 238 ada 1 parsel olarak kayıtlı 7 bin 154 metrekare büyüklüğündeki arazi satış için vitrine çıkarıldı. Parsel, yeni sanayi sitesinin içerisinde yer alıyor.

ÖZEL ŞARTNAME İLE SATIŞ

”Kapalı teklif usulü” ihale yöntemiyle satışa çıkarılacak parselin tahmini bedeli ise 12 milyon 520 bin 287 TL. ‘Özel şartmane’ ile satışa çıkarılan arsanın ihalesi 17 Mart Perşembe günü saat 14:10’da belediyenin encümen salonunda gerçekleşecek.

EK BÜTÇE İÇİN SATIŞ KARARLARI

Aliağa Belediyesi Şubat ayı meclis oturumlarında 2022 Mali Yılı Bütçesinin yetersiz kalacağı belirtilerek ek bütçe yapılması gündeme geldi. Ek bütçe için ise belediyeye ait taşınmazların satışlardan elde edilecek gelirlerin karşılık gösterilmesi kaydıyla 300 milyon TL’lik ek bütçe yapılması önergesi Plan Bütçe Komisyonu’na gönderilmişti. Ek bütçe için yakın tarihte yeni araziler de satışa çıkarılacak.