GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mart 2022 Pazar 09:22

Tartışmalara neden olmuştu… O akaryakıt istasyonu otel oluyor!

Buca Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve belediye binasının hemen çaprazında yer alan akaryakıt istasyonu ile ilgili karar verildi. Bir dönem 'işletmecisi kim' konusu üzerinden yoğun tartışmalara neden olan akaryakıt istasyonu için Buca Belediyesi otel yapılması kararı aldı. Verilen sözlü karar sonrası belediyenin kısa süre içinde çalışmalara başlaması bekleniyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi'nin hemen karşısında yer alan akaryakıt istasyonu ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Geçmişte AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında tartışmalar neden olan alana otel yapılması konusunda ortak bir karar alındı.

İzmir'de AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni karşı karşıya getiren ve Buca Belediyesi mülkiyetinde bulunan akaryakıt istasyonunun geleceği için Buca Belediye Meclis'i ortak bir karara vardı.

Geçmişte AK Partili Meclis Üyesi İzzet Pılgır'ın gündeme getirdiği ve kiralanan kişi tarafından başka bir kişiye kiralandığı iddia edilen alan ilçede büyük tartışmalara neden olmuştu. Öte yandan şehrin içinde kalan ve akaryakıt istasyonu vasfını kaybettiği belirtilen alan için geçtiğimiz yıl komisyon kurma kararı alınmıştı.

Alınan karar sonrası 'hizmet binası' , 'kültür binası' gibi çeşitli seçeneklerin masaya yatırıldığı istasyon alanı için geçtiğimiz haftalarda komisyon toplantısı gerçekleşti.

KOMİSYON TOPLANDI
Gerçekleştirilen toplantıya AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden yaklaşık olarak 20 meclis üyesi katılırken, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın da hazır bulunduğu toplantıda meclis üyeleri görüşlerini belirtti.

AK Partili bazı isimler Buca'nın üniversite kenti olmasından kaynaklı olarak istasyonun yerine yurt yapılması önerisini sunarken, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise otel yapılmasını önerdi. Çevre yapıların yüksekliğini geçmeyecek şekilde altı ticarethane üstü ise otel yapılması önerisini meclis üyelerine sunan Başkan Kılıç tam destek aldı. Toplantıya katılan tüm üyelerin 'Buca Belediyesi'nin çıkarı için uygun' onayını verdiği öneri sözlü olarak meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMASI BEKLENİYOR
Toplantıda konsorsiyum ile alınan karar sonrası ise sürecin resmiyete dökülmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre alanda inşaat yapılabilmesi için plan değişikliklerinin yapılması planlanırken, hayata geçirilecek otelin belediye bütçesine büyük katkı sağlaması bekleniyor