GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2024 Çarşamba 12:53

‘Şahin söylem’den uzak duracağız’ diyen AK Partili Çankırı’dan CHP’ye: Gözüne lazer tutulmuş tavşanlar!

Seçim sonrasında “şahin söylemlerden uzak duracağız” açıklaması yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP'ye "tavşan" benzetmesi yaptı. Çankırı "Hakkaniyet ışığında halka hizmetin ne olduğunu sorsanız bugün lazer tutulmuş tavşana dönerler. Çünkü bilmiyorlar. Muhalefet İzmir'i cepte görüp ceketle yönetmektedir" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez, Kiraz ve Beydağ'da çalışmalar yürüttü. Kiraz'da 36 Beydağ'da ise mahalle muhtarlarının tamamı ile bir araya gelen Çankırı, yerel yönetimlerden ciddi şikayet aldıklarını belirtti.

MUHALEFETE 2C BENZETMESİ
Konak’ta 39 bin 235 oy farkla seçim kaybetmesinin ardından Vekil Çankırı, “şahin söylemlerden uzak duracağız” açıklamasında bulunmuştu. Çankırı, CHP’yi gözüne lazer tutulmuş tavşana benzetti. Çankırı, "Devlet milletin teşkilatlanmış halidir. Birbirlerinden kopuk, iç savaş halinde olan muhalefetin şimdilerde hangi korkulara sahip olduğunu gayet iyi biliyoruz. Hizmet koltuk kaygısı gütmeden, milletle arasındaki bariyerleri kaldırmakla yapılıyor. Hakkaniyet ışığında halka hizmetin ne olduğunu sorsanız bugün lazer tutulmuş tavşana dönerler.  Çünkü bilmiyorlar. Hayatları boyunca İzmir'i cepte görüp kentte ceket belediyeciliği oynadılar." dedi.

"AK BELEDİYECİLİKLE BÜYÜME HIZI YAKALANDI"
Kiraz'ın ise AK Belediyecilik ile tanıştıktan sonra şahlandığını, ilçede hala AK Parti yatırımlarının konuşulduğunu ifade eden Çankırı; "İki dönem boyunca ilçemiz AK Belediyeciliğin nefes aldıran hizmetleri ile yönetildi. En uzak ilçemiz büyüme hızını AK Belediyecilik ile yakaladı. Çünkü biz milleti siyasetin merkezine koyabilme cesaretini gösteren bir partiyiz. Yerel seçimlerin üzerinden 6 ay geçti nereye hangi çivi çakıldı? hangi temel atıldı? Hangi kapı çalınarak, 'bir isteğiniz var mı?' diye soruldu. Hiç! Bunların derdini biliyoruz. Türlü hesaplarla birbirlerinden devraldıkları sorunları kucaklarına bırakıyorlar sonra da birbirlerini yalanlıyorlar. Aramızdaki fark tam da bu işte. İtibar kişiye değil de 'kürk'e olunca, insanlar kendilerine büyük gelen koltuklardan kalkmak istemiyor. Ama artık herkes her şeyin en şeffaf hali ile yüzleşti" diye konuştu.