GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2024 Çarşamba 11:46

İYİ Partili Doğan’dan hükümete ve yerel yönetime çağrı: Kavgayı bırakın, körfeze bakın!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, parti binasında yaptığı basın açıklamasında İzmir Körfezi’ndeki kirliliğe dair açıklamalarda bulundu. Merkezi hükümete ve büyükşehir belediyesine çağrı yapan Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ne zaman merkezi iktidar ile kavga etmeyi bırakıp gerçekten yükümlülüğünüz olan işleri yapacaksınız? Soyer’in ‘bir körfez altı ayda nasıl bu hale geldi’ sorusunu yineleyelim. Ne zaman ödediği verginin karşılığını alan bir kent olacak? Bahane değil hizmet istiyoruz. Kısır çekişmeleri bırakın” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, parti binasında İzmir’e dair önemli açıklamalarda bulundu. Parti teşkilatı ile buluşan Doğan, kent ve ülke gündemini değerlendirdi.

‘KÖRFEZDE MUHATAPLAR SUÇU BİRBİRİNE ATIYOR’
İzmir Körfezi’nde yaşanan kirlilik ve koku sorununa değinen Doğan, “Körfezdeki kirlilik. Kesif bir kokuyla karşılaşıyoruz. Uzmanlar kirliliğe işaret ediyor. Muhataplar suçu birbirine atıyorlar. Bakanlık bizim sorumluluğumuzda değil deyip Büyükşehir’e ceza kesiyor. Büyükşehir ‘altından kalkamayız’ diyerek bakanlığı yardıma çağırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil oluyor ve Kocaeli’nin kendi belediyesi olduğunu unutmuş olacak ki İzmit Körfezi’ni örnek vererek başarı hikayesi olarak anlatıyor. İzmir’e uygulanan bu çifte standart neden? İzmir gavur toprağı mı ki Bakanlık çözüm sunacağına ceza kesiyor? Size oy vermediği için mi bu bakış açısı?” dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR NE ZAMAN KAVGA ETMEYİ BIRAKACAK’
Büyükşehir Belediyesi’ne de çağrı yapan Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ne zaman merkezi iktidar ile kavga etmeyi bırakıp gerçekten yükümlülüğünüz olan işleri yapacaksınız? Soyer’in ‘bir körfez altı ayda nasıl bu hale geldi’ sorusunu yineleyelim. Ne zaman ödediği verginin karşılığını alan bir kent olacak? Bahane değil hizmet istiyoruz. Kısır çekişmeleri bırakın. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Gereken çalışmalar yapılmalı ve acil bir eylem planı hazırlanmalı” ifadelerini kullandı.

‘KİMSE İZMİR TOPRAKLARINI PEŞKEŞ ÇEKEMEZ’
Yangınlar sonrasında orman vasfından çıkarılan araziler hakkında konuşan Doğan, son olarak şunları söyledi:

Geçtiğimiz günlerde yangınlar oldu. Orman vasfından çıkarılan alanlar oldu. Anlaşılan odur ki yangınları bahane ederek rant devşirecekler. Biz bu işin takipçisiyiz. Kimse İzmir topraklarını peşkeş çekemez. Yeniden orman vasfını kazandırmak için çalışmalar yapılmalı.

‘İNFAZ DÜZENLEMELERİ İLE HAKİMLER BİLE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZ HALE GELDİ’
İstanbul’da görevi sırasında şehit edilen Şeyda Yılmaz hakkında konuşan Doğan, “Ne yazık ki geçtiğimiz gün yaşanan İstanbul’daki elim olay. Henüz hayatının baharındaki genç polis memurumuz görev başında şehit edildi. Nasıl oluyor da henüz 19 yaşında olan suç makinesi, 26 ayrı suç sabıkası varken İstanbul’un orta yerinde elini kolunu sallayarak gezebiliyor. Suçların arsızlaştığı bir ülkeye dönüştü. Suçluların ödüllendirildiği ve suçsuz vatandaşın cezalandırıldığı ülke oldu. Müsebbibi AK Parti iktidarıdır. İçişleri Bakanımıza, Adalet Bakanımıza ve Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum; infaz düzenlemeleri yapmaktan vazgeçin. Hakimler bile işin içinden çıkamaz hale geldi. Gereğini yapmalısınız. Herkes işlediği suçun cezasını ödemelidir. Adalet mahkeme eliyle tecelli etmelidir” dedi.

‘ESAD ÇAĞIRIYORKEN MİSAFİRLİĞE SON VERELİM’
Suriye Cumhurbaşkanı olan Beşar Esad’ın Suriyelileri ülkelerine çağırmasının tarihi bir fırsat olduğunu belirten Doğan, “Mülteci sorunu… Beşar Esad Genel af ilan ederek ülke dışındaki Suriyelileri davet etti. Suriyelilerin okuduğu devlet okulunda temizlik giderlerine ait ihale açıldı. Kendi yurttaşlarında ise masraflar velilere yükleniyor. Biz bunu sağlık sektöründe de yaşıyoruz. Suriyeliler ücretsiz bir şekilde tedavi olurken kendi vatandaşlarımıza GSS üzerinden haciz geliyor. Misafirliğe son vermek gibi bir niyeti yok. Tarihi bir fırsatımız var. Esad çağırıyorken zorunlu misafirliği sonlandırmak gibi bir fırsatımız var. Mülteci sorununa bir son verin. Evlerine geri gönderin” ifadelerini kullandı.

Dış politikada yaşanan Yunanistan ve kıyı işgali krizine değinen Doğan, “Komşumuz Yunanistan rahat durmuyor. Ege adalarını işgal eden Yunan botları kıyı ve sahillerimizi taciz ediyor. İzmir’den Yunan’ın denize döküldüğü topraklardan sesleniyorum; en yüksek perdeden nota verilmelidir. Milli egemenliğimize kast eden kim olursa olsun had bildirilmelidir” dedi.