GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Nisan 2018 Perşembe 14:19

Saadet Partisi İzmir'den seçim çıkışı: Aday listelerimiz bile hazır!

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, erken genel seçim için, “Biz baskın seçimi beklediğimiz için İzmir’deki tüm teşkilatlarımız hazır. Çalışmalarımız aylar öncesinden tamam. Aday listeleri bile önümüzde. Pazar günü genel merkeze gidiyoruz. İttifak olacaktır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’da erken genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını ilan etmesinin ardından Türkiye siyaseti birden hareketlendi.  

Siyasi parti temsilcileri karar için çeşitli açıklamalarda bulunurken gözler, MHP ile AK Parti arasında kurulan ‘Cumhur İttifakı’nda yer almayan ve sürecin kilit noktasında bulunan Saadet Partisi’ne çevrildi.

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, ‘Bu bir erken seçim değil baskın seçimdir’ mesajını verirken kulislerde Saadet Partisi, İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin kendi arasında bir ittifak grubu oluşturacağı dillendiriliyor.  Bu blokta CHP ve HDP’nin yer alıp almayacağı ise henüz koskocaman bir soru işareti olarak varlığını koruyor. 16 Nisan 2017’de gerçekleşen referandumda hayır bileşenleri saf tutan figürlerin nasıl yol izleyeceği merak ediliyor.

İZMİR’DE ÇALIŞMALARIMIZ TAMAM, LİSTELERİMİZ BİLE HAZIR!
Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan da Egedesonsöz’e konuşarak süreci değerlendirdi. İl Başkanı Hazırbulan, “Bu erken seçim kararı hükümetin, ‘Biz beceremedik’ demesidir. 1 buçuk yıllık normal sürede seçim yapılsaydı bu kamyonun freni patlamıştı. Yokuş aşağı iniyordu. Bir an önce el freninin çekmiş oldular. Erken seçime gitmekle ne değişecek? Eskiden nasıl oluyordu? Koalisyonlu bir iktidar oluyordu ya da muhalefete çetin bir mücadele vardı. Şimdi o da yok. Seçim kararını alan AK Parti iktidarda olan AK Parti. Ortada bir tezat var. 16 yılda geldikleri nokta gidici olduklarını gösteriyor. Bunu erkene çekerek İYİ Parti’nin seçime girmemesi ve aday çıkarabilecek bizim gibi partilerin işini zorlaştırmak gibi amaçları var. Dara getirerek baskın seçim yaptılar. Temel Bey bunu bir yıl önce söylemişti. Tarihinde beklemeyin demişti. Gerçekletişi biz seçim atmosferine girdik. Ama biz baskın seçimi beklediğimiz için İzmir’deki tüm teşkilatlarımız hazır. Çalışmalarımız aylar öncesinden tamam. Aday listeleri bile önümüzde. Pazar günü genel merkeze gidiyoruz. Süreçle ilgili ciddi bir değerlendirme olacak” açıklamasında bulundu.  

İTTİFAK OLACAKTIR
Hazırbulan, “Süreçte bize ittifak için AK Parti geldi, CHP geldi, İYİ Parti özellikle çok istekli. Genel başkanımız ‘1 buçuk yıl önceden bunları konuşmaya gerek yok, daha zaman var’ demişti. Ama artık bunları konuşmak gerekiyor. İttifak da olacaktır. Ama nasıl bir ittifak olur? Bu detayları bizim söylememiz doğru değil. Genel başkanımızın inisiyatifini görmemiz gerekiyor. Ama biz ittifak bekliyoruz” dedi.