GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Nisan 2018 Perşembe 13:10

CHP’li Kılıç’tan ön seçim çıkışı: Yöntem tartışmak teferruat ve lükstür!

PM Üyesi Kılıç, erken genel seçim için konuşurken ön seçim noktasında, “24 Haziran baskın seçimdir. Bu durumda yöntem ve kimlerin aday olacağı teferruattır. Bu konuyu tartışmak şu an için bir lükstür” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç, 24 Haziran’da yapılacak olan erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi için konuştu.

Kılıç ayrıca ön seçimin noktasında birbirinden önemli mesajlar verdi.

Kılıç, “24 Haziran seçimi erken değil baskın seçimdir.  Bu durumda hangi aday belirleme yönetimi uygulanacağının ve kimlerin aday olacağı teferruattır. Yöntemi yetkili kurullar örgütün görüşünü alıp belirler. Bu konuyu tartışmak şu an için bir lüks. Hem örgütümüz hem vatandaşlarımız bilmeliler ki ülkemizi bu karanlıktan için çıkarmak hedefimiz tek adam rejimine son vermek ve kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sisteme yeniden geçmektir” dedi.

HiİÇBİR ZAMAN SANDIKTAN KORKMADIK!

Kılıç şunları da söyledi: 

Hiçbir zaman sandıktan korkmadık! Aksine bu milletin oylarıyla iktidara gelip yine bu milletten aldığı gücü kendi insanına karşı kullananlara karşı hukuku, demokrasiyi, adaleti işaret ettik. OHAL’i fırsat bilerek, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkeyi yönetmeye çalışan zihniyetin karşısında durduk. Yine duracağız, mücadele edeceğiz. Başaracağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, 2018 yılı demokrasi yılı olacak. Savaşı göstererek, kamu kaynaklarını kullanarak vatandaşına zulmedenlerin karşısında duracağız. Yılmayacağız. Korkmayacağız. Her zaman söylüyoruz; şaibesiz, sorunsuz, şeffaf bir seçim istiyoruz. Hodri meydan diyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün biz evlatlarına bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri sarsılmaya çalışılıyor. Cumhuriyet’in kazanımları yok ediliyor, bir bir satılıyor. Ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz, yılların getirdiği mali yük var. Hükümet de görüyor ki artık bu iş idare edilemiyor. Erken seçim kararı AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin her onurlu yurttaşına düşen görevler var. Bu sıradan, normal bir seçim değildir. Milletimizin, çocuklarımızın geleceğinin şekilleneceği bir süreçtir. Milletimiz sandığa kendi evindeki en değerli gördüğü varlığı sahip çıktığı kadar sahip çıkmalıdır. Sandık namustur.  Sandık onurdur.