GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ocak 2024 Perşembe 16:58

Rakipler belli oldu... AK Partili başkanlardan ‘fair play’ mesajları!

Bergama, Kiraz, Kınık ve Bayındır Belediye başkanları, CHP’nin adaylarıyla ilgili değerlendirmelerini ve hedeflerini Egedesonsöz’e anlattı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de AK Parti’nin iktidar olduğu Bergama, Bayındır, Kiraz ve Kınık ilçelerindeki adaylarını açıklamıştı. Bergama’da Prof. Dr. Tanju Çelik, Kiraz’da Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nasuh Coşkun, Kınık’ta iş insanı Sema Bodur, Bayındır’da Şoförler Odası Başkanı Davut Akarsu, aday gösterilmişti. Mevcut Başkanlar Hakan Koştu, Uğur Demirezen, Saliha Özçınar Kutlu ve Dr. Sadık Doğruer, rakiplerini değerlendirdi.

Egedesonsöz’e rakipleriyle ilgili yorumlar yapan mevcut başkanlar, seçim hedeflerini de ortaya koydu.

ÖZÇINAR: 13 BİN 800 OY, BENİM TEK RAKİBİMDİR
Saliha Özçınar Kutlu (Kiraz):
Ben karşımdaki adaylara bakmam, seçime, alacağım oya odaklanırım. Üçüncü dönem olacak inşallah. Şu anda tek rakibim, en son seçimde aldığım 13 bin 800 oydur. Bu oyu aynen tekrar alarak egale etmenin ötesinde rekor kırmak istiyorum.”

DEMİREZEN: DAVUT AĞABEYİME BAŞARILAR DİLİYORUM
Uğur Demirezen (Bayındır):
“Davut Akarsu ağabeyim, Bayındırlı bir ağabeyimdir. Kendisine başarılar diliyorum. Hayırlısı olsun. Allah hizmet etmeyi nasip etsin. Bizimki Bayındır için bir hizmet yarışı. Bunun A’sı, B’si, C’si tabii ki olacak. Kendisini aradım, tebrik ettim, başarı dileklerimi ilettim. Önemli olan Bayındır’dır. Ali çıkacak, Veli çıkacak, Hüseyin çıkacak; yarın İYİ Parti adayını açıklayacak. Kaderimizde ne yazıldıysa, onu yaşayacağız. Kim kendini daha iyi anlatırsa, kim Bayındır’ın sorunlarını en iyi ben çözerim derse, halk onu seçecektir. Yüzde 58’le kazandım, 4 bin 682 oy farkıyla kazanmıştım. Rakibim yüzde 41 civarı oy almıştı. Ben yine de 32 bin seçmenimize güveniyorum, inanıyorum ve hepsinin oyuna talibim.”

KOŞTU: TANJU HOCA BERGAMAMIZIN İNSANIDIR, ANCAK…
Hakan Koştu (Bergama):
“Biz seçim çalışmalarımızı, karşımızdaki adaya göre yapmıyoruz. Seçim çalışmalarımızı, yaptığımız ve yapacağımız hizmetler üzerinden yürütüyoruz. Tanju hocaya hayırlı olsun diyorum. Kendisini çok iyi tanırım, daha önce AK Parti’de birlikte görev yaptık. Bergamamızın insanıdır. Amma velakin belediyecilik, zor ve meşakkatli bir iştir. Ben iki dönem meclis üyeliği yaptım, beş yıldır da belediye başkanı olarak görevdeyim. Bu süreçte Bergama’da çok büyük hizmetler yaptık. Daha da yapacağımız çok hizmet var. Belediyecilik adına arkadaşlarımla birlikte çok büyük bir tecrübe biriktirdik. Biz bu tecrübemizle halka hizmet için gideceğiz.”

DOĞRUER: SEMA HANIM RAKİBİM DEĞİL, ARKADAŞIMDIR
Sadık Doğruer (Kınık):
Kaliteli, demokratik, seviyeli bir seçim olmasını temenni ediyorum. Sema Hanım’ı iyi tanırım, aday adaylık sürecinde kendisini tebrik etmiştim. Rakibimiz değil, arkadaşımız. CHP’de Sema Hanım’ı aday olacağı belliydi. Demokratik hakkını kullanmıştır, aday adayı olmuştur ve aday gösterilmiştir, saygı duyuyorum. Sema Hanım’a da hayırlı olsun. Ben devletin gücü ve belediyemizin proje gücüyle geçen seçimde aldığım oydan biraz daha fazlasını almayı hedefliyorum. 53,8 oy almıştım. Daha önce 40.6 almıştım. Bu sefer yüzde 55’i geçeriz diye düşünüyorum.”