GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ocak 2024 Perşembe 16:03

Torbalı’nın Başkanı Tekin’den ‘usül’ tepkisi ve sitem: Onurumla oynadılar!

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP Genel Merkezi’nin İzmir’de 6 belediye başkan adayını açıkladığını, aralarında CHP’li sadece kendisinin olduğuna vurgu yaparak, “Birkaç CHP’li ilçe daha açıklansaydı, bu kadar üzülmez, kırılmazdım. Bana karşı garezleri mi var, anlayamadım. Neden sadece Torbalı, neden sadece ben? Onurumla oynadılar ve ben bunda bir artniyet arıyorum” sözleriyle sitem etti.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, İzmir’in 30 ilçesinden 6’sının belediye başkan adaylarını açıklamıştı.

İYİ Parti’nin iktidar olduğu Tire’nin yanı sıra AK Partili Kınık, Bergama, Kiraz ve Bayındır’ın adaylarının arasına CHP’li Torbalı Belediyesi’nin dahil edilmesi ise dikkat çekti.

CHP’Lİ 2-3 BELEDİYEYLE BİRLİKTE AÇIKLASALARDI BU KADAR ÜZÜLMEZDİM
Cumhuriyet Halk Partisi, Torbalı’da, eski İlçe Başkanı Övünç Demir’i aday göstermişti. Bu karara saygı duyduğunun altını çizen Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, duygularını şu sözlerle özetledi:

“Partimiz bir karar vermiş ve o karara elbette saygı duyuyorum. Genel merkezimizin takdiridir. Burada bir sıkıntımız yok. Ancak şuna çok üzüldüm. Açıklanan ilçelerden benden başka, CHP’li bir yer yok. CHP’nin iktidar olduğu ilçelerden sadece Torbalı’nın adayının açıklanmasına üzüldüm. Bana karşı garezleri mi var, bunu anlamış değilim. Beni üzen, canımı sıkan işte budur. Benim ilçemin adayını, diğer CHP’li ilçelerle aynı zamanda açıklamış olsalar, hiç bu kadar üzülmez, kırılmazdım. Ben bunu hak etmedim. Partimin bir neferiyim, bir nefer gibi çalışacağım tabii ki. Fakat onurumla oynadılar. Beni aday göstermeyin, sorun değil. Ama bu karar, diğer CHP’li ilçelerle birlikte açıklanmalıydı. Torbalı ile birlikte CHP’li bir iki ilçe daha açıklansaydı, yine sineye çekerdim. Burada biraz art niyet görüyorum. Görev sürem bittiğinde, 35 ay belediye başkanlığı yapmış olacağım. Benim emeklerimin, çalışmalarımın  görmezlikten gelinmesine üzüldüm.”