GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ekim 2024 Perşembe 10:58

Radyasyonlu kutuyu saksı yaptılar!

Temizlenmesi için çalışma başlatılan ve İzmir’in Çernobil'i olarak bilinen Gaziemir’deki nükleer atıkların gömüldüğü arazide ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Mahallede yaşayanlar alanda bulunan ve radyasyonlu olan boş kutularına çiçek saksılarını koymaya başladığı görüldü.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ -  İzmir'de Gaziemir ile Karabağlar ilçesi arasında yer alan Aslan Avcı Kurşun Fabrikası'nda nükleer atık temizlik çalışmaları devam ediyor.

Nükleer atıkların gömüldüğü arazide boş kutuların radyasyon yaydığı iddia edilmişti. Radyasyon ölçüm cihazıyla yaklaşıldığında yüksek oranda radyasyon yaydığı tespit edilmişti.

Mahallelinin ise boş kutuları çiçek saksılarına masa olarak kullanmaya başladığı görüldü.

NE OLMUŞTU?
Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Emekli akademisyen ve Çevre Mühendisi Enver Yaser Küçükgül, Enerji Bakanı’nın ifade ettiğine göre yurt dışı kaynaklı reaktör atıklarının Türkiye'de üretildiğini belirtmişti. Küçükgül’ün anlatımına göre Deniz Kuvvetleri’nden emekli olan bir denizaltı albayı,  böyle bir malzemenin kullanmadıklarını söylediğini ve kutuların Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) hurdalığından geldiğini iddia etmişti.